A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
Makkelijker geld lenen in buitenlanddatum: 16-01-2008 
Grote renteverschillen voor consumentenkredieten in de EU landen
Dankzij een akkoord tussen de 27 EU-landen wordt het voor Europeanen makkelijker om in een ander Europees land een krediet af te sluiten. Er komt een standaardformulier waarop elke geldverstrekker aangeeft wat de voorwaarden en uiteindelijke kosten van een lening zijn. Voor consumenten wordt het dan veel gemakkelijker om bijvoorbeeld een Nederlandse kredietverstrekker te vergelijken met een uit een ander EU-land. Het gaat om leningen van 200 tot 75.000 euro. Over het harmoniseren van de consumentenkredietmarkt in Europa is 5 jaar onderhandeld.

Verder komt er onder meer standaard een bedenktijd van twee weken, leners hebben altijd het recht leningen vroegtijdig af te lossen, maar banken mogen dan maximaal 1 procent van het leenbedrag als compensatie vragen. Voor Nederlanders blijft toetsing bij het BKR verplicht, ook bij een lening van een buitenlandse bank.

De rentetarieven voor consumentenkrediet variŽren sterk in Europa. Zo rekenen Finse banken ongeveer zes procent, Nederlandse banken zoín 9 procent en Portugese rond de 12 procent.

Bron: ANP

Voor meer informatie over leningen, klik hier.

Voor leningen vergelijken op laagste rente, klik hier.
Reageren op dit bericht
Aangemaakt door Ruben op 07-07-2013 23:32
Ik wil een geldbedrag van 10000 euro lenen. Maar wegens mij BKR registratie kan niemand mij geld lenen. Ik heb een vaste baan sinds 4 jaren en verdien 2600 oper maand. Kan niemand mij helpen
Reageer op deze reactie
Aangemaakt door Hans op 09-07-2013 21:10
BKR achterstandcodering? Dan kun je het vergeten. Voor zover ik weet zal geen enkele degelijke kredietverstrekker je dan een lening verstrekken. De partijen die dat wel doen, daar moet je geen lening willen hebben. Als mensen het anders zien en wel normale mogelijkheden zien, lees ik het graag.

H
Reageer op deze reactie
Aangemaakt door Hans op 15-08-2008 16:38
Volgens mij is dit allemaal nu nog niet zo makkelijk. Ik weet dat je ook in Nederland bij veel maatschappijen alleen een lening kunt krijgen als je Nederlands ingezetene bent. Volgens mij is dit nog toekomstmuziek.
Reageer op deze reactie
Aangemaakt door de vries op 15-08-2008 13:33
Fantastisch. Maar waar verkrijg je een formulier om een buitenlands krediet te krijgen?
Citibank in DE vertelde mij net dat het niet mogelijk was om als NL er een krediet te krijgen. Naast het voorafgaand gneoemde weet ik dat een hyp. rente in zwitserland zomaar 2% kan schelen......maar wat is de juiste die bewandeld moet worden?
Reageer op deze reactie
Aangemaakt door guy op 02-12-2012 20:12
heb net het zelfde meegemaakt on Duitsland als inwoner van Belgie kan ik gen lening bekomen. Spijtig ten opzichte van Belgie scheeld hem dat een mooie 5% voor een persoonlijke lening.
Reageer op deze reactie
1
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,55%
ICBC1,53%
LeasePlan Bank1,51%
Argenta1,5%
MoneYou1,5%
Nationale Ned.1,5%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
Directa5,8%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet