A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
Overzicht van het laatste financiŽle nieuws
Hieronder ziet u een overzicht van het laatste financiŽle nieuws. Hierbij maken we een onderscheid in algemeen financieel nieuws ("financieel nieuws") en blogberichten. Indien u alleen het laatste nieuws wilt zien van een bepaald onderwerp, selecteer dan in onderstaande keuzebox het onderwerp van uw keuze.
Kies hier het onderdeel waar u nieuws over wilt zien.
Beperkende belastingdienst (deel 2)datum: 08-10-2014
Wanneer ouders aan hun kinderen een lening verstrekken om een huis te kopen, moet ook deze lening middels annuiteiten afgelost worden. Anders geen hypotheekrenteaftrek, zo legt Jos Koets uit.
Extra controle op spaarvermogendatum: 08-10-2014
De belastingdienst gaat honderden brieven sturen naar saldinisten: spaarders dus hun spaargeld vlak voor de jaarwisseling opnemen en enkele dagen later weer storten om de belasting te omzeilen.
Aantal onderwater hypotheken stijgt niet meerdatum: 07-10-2014
Het aantal eigen woningen in Nederland waarbij de hypotheek hoger is dan de marktwaarde van de marktwaarde, lijkt niet verder toe te nemen. Daarmee is een jarenlange stijgende trend ten einde gekomen.
Beperkende belastingdienst (deel 1)datum: 06-10-2014
Huiseigenaren met een annuiteitenhypotheek moeten heel goed opletten op de hypotheekaflossingen. Anders kunnen er vervelende situaties met de belastingdienst ontstaan.
Gratis rood staan...mooie geste?datum: 06-10-2014
SNS heeft rood staan de eerste drie dagen gratis gemaakt. Minister Dijsselbloem is geen fan. Anneke's gedachten gaan verschillende kanten op, maar ze is geneigd zich bij hem aan te sluiten.
Aantal hypotheekaanvragen stijgt forsdatum: 03-10-2014
Het aantal hypotheekaanvragen over september 2014 is fors hoger dan de voorgaande maanden en jaren. De aantrekkende woningmarkt en lage hypotheekrente zorgen voor meer nieuwe aanvragen.
Grote verschillen hypotheekbeheerdatum: 02-10-2014
Er blijken slechts enkele hypotheekbanken echt goed in het beheer van hun bestaande hypotheekklanten. Dat blijkt uit navraag bij de hypotheekadviseurs die met de banken samenwerken.
Luchtige Dijsselbloem hypotheekdatum: 01-10-2014
Minister DijsselBloem van Financien wil met banken gaan praten om mensen met een onderwater hypotheek boetevrij te kunnen laten aflossen. Compleet kansloze poging, als je het Jos Koets vraagt.
Spaarpotjes en verzekeringen voor tandartsdatum: 01-10-2014
Aanbieder van spaarpotjes voor tandartskosten wil opgenomen worden in de vergelijkingen van tandartsverzekeringen. Maar spaarpotjes en verzekeringen zijn niet hetzelfde. Al zijn sommige tandartsverzekeringen qua dekking wel heel mager. Anneke heeft haar keuze gemaakt.
Nederlanders kunnen beter rondkomendatum: 30-09-2014
Nederlanders lijken in 2014 beter te kunnen rondkomen dan in 2013. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken. Tegelijkertijd maakt het NIBUD zich juist zorgen over de financiele situatie van jongeren.
Vlaktaks als mogelijke belastingwijzigingdatum: 26-09-2014
Als het tot een grote herziening van het belastingstelsel komt, zal er ook naar de mogelijkheid van een vlaktaks gekeken worden. Dat heeft staatssecretaris Wiebes van Financien gisteren bekend gemaakt.
Onderwater hypotheken Rabobankdatum: 25-09-2014
Het marktaandeel van de Rabobank is flink afgenomen. Volgens Jos Koets niet verwonderlijk gezien de problemen met onderwater hypotheken.
Grote banken verlagen spaarrentedatum: 25-09-2014
De grote banken gaan opnieuw de spaarrentes verlagen. ABN AMRO en ING hebben de verlaging al aangekondigd en grote kans dat Rabobank volgt.
Laagste premie of idealen?datum: 25-09-2014
Feest bij ANNO12: de vergunningen zijn rond, we hebben een nieuwe zorgverzekeraar in Nederland. Maar zijn er ook genoeg Nederlanders bereid om bij te dragen aan deze nieuwe wind in zorgverzekeringsland? Anneke overweegt het in ieder geval wel.
Hypotheken? Gezakt...datum: 23-09-2014
Waarschijnlijk tot verbazing van menigeen is Jos Koets gezakt voor zijn PE examen Hypothecair Krediet. Hij vraagt zich af in welke stof hij zich nog moet verdiepen om wel voor het examen te slagen?
DSW houdt zorgpremie 2015 gelijkdatum: 23-09-2014
Tegen alle verwachtingen in, houdt zorgverzekeraar DSW de zorgpremie voor 2015 gelijk aan de zorgpremie van 2014. Terwijl iedereen een stijging verwachtte.
Zo jong nog en al betalingsproblemendatum: 23-09-2014
Eťn op de vijf jongeren heeft betalingsproblemen, concluceert Nibud uit onderzoek. Anneke roept alle papa's en mama's van Nederland op om het goede voorbeeld te geven bij het omgaan met geld.
Tussentijds aflossendatum: 22-09-2014
De spaarrente daalt alsmaar verder. Daardoor wordt het voor veel huizenbezitters steeds aantrekkelijker om tussentijds af te lossen op de hypotheek.
Basisinkomen de toekomst?datum: 22-09-2014
Zo af en toe komt er weer eens wat over in de publiciteit: de mogelijkheid van een basisinkomen. Is gratis geld voor iedereen de oplossing voor allerlei problemen? Is het de toekomst? Anneke gaat zich er eens serieus in verdiepen.
Steeds meer extra hypotheekaflossingendatum: 18-09-2014
Volgens ING lossen steeds meer hypotheekhouders extra af. Of zij willen juist extra gaan aflossen. Belangrijkste oorzaak: de lage spaarrente
ga naar de eerste paginaga naar de vorige pagina2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
LeasePlan Bank1,41%
Argenta1,4%
MoneYou1,4%
Nationale Ned.1,4%
ICBC1,38%
Zwitserleven1,35%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Sygma Finance6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet