A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
Overzicht van het laatste financiŽle nieuws
Hieronder ziet u een overzicht van het laatste financiŽle nieuws. Hierbij maken we een onderscheid in algemeen financieel nieuws ("financieel nieuws") en blogberichten. Indien u alleen het laatste nieuws wilt zien van een bepaald onderwerp, selecteer dan in onderstaande keuzebox het onderwerp van uw keuze.
Kies hier het onderdeel waar u nieuws over wilt zien.
Hypotheeksite voor flexwerkers en zzp-ersdatum: 02-04-2015
De Nederlandse banken hebben gezamenlijk een website geopend voor mensen met een flexibel of wisselend inkomen. De site biedt informatie over welke hypotheekmogelijkheden er dan zijn.
Rente vaste periodedatum: 02-04-2015
De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest als nu. Misschien is het daarom wel verstandig om een lange rentevaste periode te kiezen. Voor het verschil in maandlasten hoeft u het ook bijna niet meer te laten.
ABN AMRO Volksbankdatum: 30-03-2015
De Politieke Partij SP vindt dat de ABN AMRO een echte volksbank moet worden die in handen van de staat blijft. Met een normaal beleid en normale salarissen. Jos Koets vindt het niet eens zo'n gek idee.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 2)datum: 27-03-2015
In deel 2 over de minimale hypotheekrenteaftrek legt Jos Koets uit dat hoe hoger de rente, des te hoger en langer er hypotheekrenteaftrek is. Vooral bij annuiteiten en lineaire hypotheken loopt dit verschil flink op.
Restschulden beperken doorstromingdatum: 25-03-2015
Huiseigenaren die momenteel een restschuld zouden overhouden als zij hun woning zouden verkopen, kunnen nog altijd geen volgende stap maken naar een volgende koopwoning. Dat concludeert het EIB.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 1)datum: 25-03-2015
Sinds 2013 moet elke nieuwe hypotheek bij startende huizenkopers volledig afgelost worden in 30 jaar. Jos Koets vindt dat daardoor de hypotheekrenteftrek vaak al na 23 jaar eindigt. Hij legt dat in deze blog uit.
Bonusje afschaffendatum: 20-03-2015
Europa zucht nog altijd onder de perikelen van de economische crises. Nog steeds zijn er massa-ontslagen. Maar ondertussen beginnen de hoge heren alweer hun bonussen te verhogen. Jos Koets pleit voor een volledig verbod op bonussen.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 4)datum: 19-03-2015
In dit laatste deel in een reeks blogs over de maximale hypotheek kijkt Jos Koets nog eens terug op de veranderingen van de maximale hypotheek. Daardoor kunnen veel mensen die enkele jaren een verantwoorde hypotheek afsloten, nu overgekrediteerd zijn.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 3)datum: 17-03-2015
In het derde deel van een reeks blogs over de maximale hypotheek verbaast Jos Koets zich dat de maximale hypotheek bij een annuiteiten en lineaire hypotheek evenhoog zijn. Terwijl de maandlasten van deze hypotheekvormen behoorlijk verschillen.
Belgen sluiten hypotheek meerdere keren overdatum: 17-03-2015
De hypotheekrentes zijn zo hard gedaald dat de Belgische consumenten hun hypotheekrente in korte tijd soms 2 tot 3 keer herzien. Dit komt doordat de kosten in Belgie flink lager zijn dan in Nederland.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 2)datum: 13-03-2015
De maximale hypotheek bij een kortlopende hypotheekrente ligt flink lager dan bij een hypotheekrente voor 10 jaar vast. Er wordt dan als het ware met een veiligheidsmarge voor rentestijgingen gerekend.
Rabobank Spaarrente onder 1 procentdatum: 13-03-2015
Per 19 maart zal de Rabobank de spaarrente op onder andere Rabo InternetSparen verlagen tot 0,9%. Wat zullen de gevolgen zijn van een verlaging onder de psychologische 1% grens?
Tienjaars kapitaalmarktrente richting 0%datum: 11-03-2015
De rente op 10 jaars staatslening is tot een historisch dieptepunt gedaald. Daardoor blijven de hypotheekrente ook alsmaar verder dalen. Maar mogelijk zijn de rentedalingen nog niet ten einde.
Hypotheekshop komt op voor huizenbezittersdatum: 11-03-2015
De Hypotheekshop deed een publieke oproep aan de belastingdienst om de gegevens over de hypotheekrenteaftrek van klanten aan adviseurs ter beschikking te stellen. Jos Koets dacht aan een vervroegde 1 april grap.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 1)datum: 10-03-2015
Variabel inkomen zoals overwerk, onregelmatigheidstoeslag of provisie wordt soms al snel als vast inkomen meegenomen. Dit kan al snel tot problemen leiden als het variabel inkomen ineens wegvalt.
Inflatie weer iets boven nuldatum: 05-03-2015
In januari dreigde de inflatie met precies 0% om te slaan naar deflatie, waarbij prijzen lager werden en het uitstellen van consumptie lonend wordt. Maar in februari is de inflatie toch weer gestegen, zij het licht: 0,10%
Oppassen met hybride hypotheekdatum: 04-03-2015
Wie een hybride hypotheek heeft en daarbij voor de eindaflossing niet belegt maar spaart, moet oppassen bij renteherzieningen. Als de verleningsrente namelijk lager ligt, kan het eindkapitaal niet behaald worden.
Inflatie Eurozone licht omhoogdatum: 02-03-2015
De deflatie (negatieve inflatie) in de Eurozone valt in de maand februari waarschijnlijk iets minder hoog uit dan in de voorgaande maand. Maar nog altijd worden de prijzen goedkoper dan een jaar eerder.
Restschuldhypotheek op eigen risicodatum: 02-03-2015
ABN AMRO biedt sinds kort iedereen de mogelijkheid om een restschuld bij een nieuwe hypotheek te financieren. Alleen de voorwaarden zijn wel meer in het voordeel van de bank dan van de klant.
Boetevrij verkopendatum: 02-03-2015
Jos Koets behandelt vandaag de mogelijkheid om boetevrij af te lossen door je verkochte woning terug te kopen. Hij snapt dat banken dit niet leuk vinden, maar heeft ook weinig zin om alle voorgaande adressen op te vragen.
ga naar de eerste paginaga naar de vorige pagina2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Basispremie zorg 2016
eigen risico van € 385,-
ZEKUR (jongeren)€ 86,00
Univť€ 89,95
Menzis€ 90,75
De Friesland€ 91,75
Bewuzt€ 92,00
AnderZorg€ 93,00
Vergelijk alle zorgverzekeringen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 15.000 leenbedrag
DEFAM4,7%
Nationale Ned.4,7%
Freo4,7%
DEFAM4,8%
DEFAM4,9%
Volledig overzicht doorlopend krediet