A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
Overzicht van het laatste financiŽle nieuws
Hieronder ziet u een overzicht van het laatste financiŽle nieuws. Hierbij maken we een onderscheid in algemeen financieel nieuws ("financieel nieuws") en blogberichten. Indien u alleen het laatste nieuws wilt zien van een bepaald onderwerp, selecteer dan in onderstaande keuzebox het onderwerp van uw keuze.
Kies hier het onderdeel waar u nieuws over wilt zien.
Meer invloed voor notaris bij energielabeldatum: 05-08-2015
Als het aan makelaarsvereniging VBO ligt, krijgen notarissen de mogelijkheid om de verkoop van een woning op te schorten als er geen energielabel is. Maar of die notarissen daar nu zo blij mee zijn?
Goochelen met de maximale hypotheekdatum: 31-07-2015
Per 1 juli is de maximale hypotheek met name bij lage hypotheekrentes flink verlaagd. Ironisch genoeg kan de maximale hypotheek bij een gedeelte variabele hypotheekrente toch weer hoger uitvallen.
Spaarrente daalt verderdatum: 31-07-2015
De geldmarktrente mogen dan momenteel amper wijzigen, de spaarrentes blijven alsmaar verder dalen. En nu gaan zelfs de spaarbanken met de hoogste spaarrentes weer verlagen.
Hypotheekrente daalt sneller dan spaarrentedatum: 27-07-2015
Al geruime tijd dalen de spaar- en hypotheekrentes. Alleen dalen de hypotheekrentes momenteel nog sneller dan de spaarrentes, waardoor de verschillen tussen beiden kleiner worden.
Huizenmarkt in spagaatdatum: 17-07-2015
De huizencrisis is volgens kenners voorbij en het lijkt weer business as usual. Maar ondertussen kunnen kopers steeds moeilijker een hypotheek afsluiten. De huizenmarkt kan daardoor in een spagaat terecht gaan komen.
Maximale hypotheek onnodig complexdatum: 15-07-2015
Onlangs is de maximale hypotheek berekening weer ingrijpend veranderd. Wat soms tot rare uitkomsten leidt. Zo ook als er een lening naast de hypotheek loopt en een kortdurende hypotheekrente wordt gekozen.
Rentemiddeling bij iedere hypotheekdatum: 14-07-2015
Minister Dijsselbloem van Financien gaat de hypotheekverstrekkers in een brief vragen om rentemiddeling aan elke klant aan te gaan bieden. Nu zijn er slechts enkele partijen die dit aanbieden.
Grieks pokerendatum: 13-07-2015
Het lijkt erop dat een Grexit op het allerlaatste moment is voorkomen. Alleen dat wel tegen een hoge prijs. De Griekse staatsschuld zal verder toenemen, waardoor Jos Koets verwacht dat het hier niet bij blijft.
Jongeren en hun schuldendatum: 10-07-2015
Vorige week verscheen een rapport waaruit bleek dat de schuldensituatie bij jongeren problematisch wordt. Jos Koets pleit voor meer aandacht voor geldzaken op school.
Inflatie licht gedaalddatum: 09-07-2015
De inflatie in Nederland viel in juni met 1% weer iets lager uit dan in mei (1,1%). Europees gezien ligt de NL inflatie nog altijd hoger dan het gemiddelde.
Schulden NL huishoudens nemen weer toedatum: 08-07-2015
De afgelopen twee jaar nam de totale schuld van Nederlandse huishoudens af. Dit kwam vooral door extra aflossingen op hypotheken. Maar sinds begin dit jaar neemt de totale schuld weer toe.
Bank bepaalt, klant betaaltdatum: 08-07-2015
Jos Koets krijgt als columnist veel reacties van lezers. En sommige van die reacties kunnen in de ogen van Jos Koets niet door de beugel.
Spaarlenen of Leensparen dan maar?datum: 06-07-2015
Vandaag heeft het NIBUD bekend gemaakt dat onder het oude studie leenstelsel al meer geleend wordt om extra te sparen. Maar de Minister blijft erbij dat dit onder het nieuwe leenstelsel niet vaker zal voorkomen?
Studenten lenen meer dan nodigdatum: 06-07-2015
Studenten lenen meer geld voor hun studie dan zij puur voor de studie zelf nodig hebben. 33% gebruikt de studiefinanciering om extra te sparen, soms zelf voor de aankoop van een woning.
Gemakzucht en gegijzelde hypothekendatum: 03-07-2015
De verschillen tussen de hypotheekrente en de spaarrente zijn het grootst bij de grootbanken. Zij vragen de hoogste hypotheekrente en vergoeden de laagste spaarrente.
Goedkoper modelletje dan maar? datum: 03-07-2015
Als je een gratis toestel krijgt bij een telefoonabonnement, is dat toestel natuurlijk niet echt gratis. Daarom wordt het voortaan als lening gezien. Maar Anneke vraagt zich af of er echt iets gaat veranderen.
Telefoonabonnementen weer in BKRdatum: 03-07-2015
Telecomaanbieders die telefoonabonnementen met een "gratis" toestel verkopen, moeten de aanschaf van het toestel en de afbetaling ervan voortaan als lening behandeling. Dat blijft niet zonder gevolgen.
Spaartax plan in ijskast, bureaula en kelderdatum: 01-07-2015
In het belastingplan stond een geheel nieuw plan om spaarbelasting te gaan heffen. En ondanks het stopzetten van de onderhandelingen kijkt Anneke er toch nog eens kritisch naar
Terugkoop misluktdatum: 01-07-2015
De terugkoop van een verkochte woning mislukt als verkopers een verkochte woning willen terugkopen. De hypotheekbank weigert namelijk een hypotheek te verstrekken.
Partneralimentatie op de schopdatum: 29-06-2015
De kans is groot dat de hoogte en de duur van de partneralimentatie flink gaat veranderen. Jos gaat in op de mogelijke wijzigingen.
ga naar de eerste paginaga naar de vorige pagina2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,25%
ICBC1,12%
Argenta1,1%
Nationale Ned.1,1%
NIBC Direct1%
Zwitserleven1%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 15.000 leenbedrag
DEFAM4,6%
DEFAM4,7%
Nationale Ned.4,7%
Freo4,7%
DEFAM4,9%
Volledig overzicht doorlopend krediet