A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
Overzicht van het laatste financiŽle nieuws
Hieronder ziet u een overzicht van het laatste financiŽle nieuws. Hierbij maken we een onderscheid in algemeen financieel nieuws ("financieel nieuws") en blogberichten. Indien u alleen het laatste nieuws wilt zien van een bepaald onderwerp, selecteer dan in onderstaande keuzebox het onderwerp van uw keuze.
Kies hier het onderdeel waar u nieuws over wilt zien.
Belasting kleine spaarders omlaagdatum: 28-08-2015
De spaarbelasting wordt aangepast. Kleine spaarders gaan minder belasting betalen, terwijl de grote spaarders juist meer belasting gaan betalen.
Huizenmarkt (deel 2)datum: 25-08-2015
Huren is door de huurverhogingen eigenlijk voor de lange termijn geen optie. Dan is kopen vaak de enige oplossing, maar dan moet je weer een hoog inkomen hebben, anders valt er weinig te kopen.
Nederlander spaart consequentdatum: 24-08-2015
Nederlandse huishoudens blijken enorm consequente spaarders. De toename van het spaartegoed is zo constant dat er bijna een lineaal langsgelegd kan worden.
Winstmarges hypotheekbanken omlaagdatum: 20-08-2015
De afgelopen maanden is de kapitaalmarktrente opgelopen, terwijl de hypotheekrente nauwelijks is gestegen. Het lijkt erop dat banken - door meer concurrentie - genoegen nemen met minder marge op hypotheken.
Huizenmarkt (deel 1)datum: 19-08-2015
De regering heeft min of meer een beleid uitgestippeld om de huren jaarlijks flink te verhogen. Daardoor wordt een huis kopen op lange termijn vaak voordeliger dan huren.
Meer woningen verkocht in julidatum: 18-08-2015
Het aantal verkochte woningen in juli lag fors hoger dan voorgaande maanden, meldt het Kadaster. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de huizenmarkt weer volledig is hersteld.
Oppassen met rentemiddelingdatum: 17-08-2015
Er is onduidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek bij rentemiddeling van een bestaande hypotheek. De belastingdienst kan het aflosschema niet goed aanpassen. Jos Koets legt het in deze blog uit.
4 op de 5 denkt weleens aan hypotheek oversluitendatum: 14-08-2015
80% van de huizenbezitters denkt weleens aan de hypotheek oversluiten. Maar uiteindelijk sluit slechts een heel klein deel de hypotheek over. Oorzaak: hoge boeterente en andere oversluitkosten.
Nieuw: Obvion MetElkaarhypotheekdatum: 13-08-2015
Hypotheekbank Obvion heeft een nieuwe hypotheekvorm geintroduceerd. Daarbij kunnen familie of bekenden van een lener geld lenen aan Obvion, die het dan weer aan de lener verstrekt.
Te hoge risico-opslag bij spaarhypotheekdatum: 07-08-2015
Volgens de Vereniging Eignen Huis rekenen hypotheekbanken ten onrechte te hoge risico-opslagen bij spaarhypotheken. Daardoor betalen huizenbezitters soms honderden euro's teveel.
Inflatie gelijk, energie goedkoperdatum: 06-08-2015
De inflatie is over juli 2015 net als over juni 2015 op 1% uitgekomen. Daarmee is de inflatie al bijna 2 jaar onveranderd laag onder de 2%.
Meer invloed voor notaris bij energielabeldatum: 05-08-2015
Als het aan makelaarsvereniging VBO ligt, krijgen notarissen de mogelijkheid om de verkoop van een woning op te schorten als er geen energielabel is. Maar of die notarissen daar nu zo blij mee zijn?
Goochelen met de maximale hypotheekdatum: 31-07-2015
Per 1 juli is de maximale hypotheek met name bij lage hypotheekrentes flink verlaagd. Ironisch genoeg kan de maximale hypotheek bij een gedeelte variabele hypotheekrente toch weer hoger uitvallen.
Spaarrente daalt verderdatum: 31-07-2015
De geldmarktrente mogen dan momenteel amper wijzigen, de spaarrentes blijven alsmaar verder dalen. En nu gaan zelfs de spaarbanken met de hoogste spaarrentes weer verlagen.
Hypotheekrente daalt sneller dan spaarrentedatum: 27-07-2015
Al geruime tijd dalen de spaar- en hypotheekrentes. Alleen dalen de hypotheekrentes momenteel nog sneller dan de spaarrentes, waardoor de verschillen tussen beiden kleiner worden.
Huizenmarkt in spagaatdatum: 17-07-2015
De huizencrisis is volgens kenners voorbij en het lijkt weer business as usual. Maar ondertussen kunnen kopers steeds moeilijker een hypotheek afsluiten. De huizenmarkt kan daardoor in een spagaat terecht gaan komen.
Maximale hypotheek onnodig complexdatum: 15-07-2015
Onlangs is de maximale hypotheek berekening weer ingrijpend veranderd. Wat soms tot rare uitkomsten leidt. Zo ook als er een lening naast de hypotheek loopt en een kortdurende hypotheekrente wordt gekozen.
Rentemiddeling bij iedere hypotheekdatum: 14-07-2015
Minister Dijsselbloem van Financien gaat de hypotheekverstrekkers in een brief vragen om rentemiddeling aan elke klant aan te gaan bieden. Nu zijn er slechts enkele partijen die dit aanbieden.
Grieks pokerendatum: 13-07-2015
Het lijkt erop dat een Grexit op het allerlaatste moment is voorkomen. Alleen dat wel tegen een hoge prijs. De Griekse staatsschuld zal verder toenemen, waardoor Jos Koets verwacht dat het hier niet bij blijft.
Jongeren en hun schuldendatum: 10-07-2015
Vorige week verscheen een rapport waaruit bleek dat de schuldensituatie bij jongeren problematisch wordt. Jos Koets pleit voor meer aandacht voor geldzaken op school.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Argenta1,3%
MoneYou1,3%
Knab1,25%
Zwitserleven1,25%
ICBC1,22%
LeasePlan Bank1,21%
Volledig overzicht spaarrekeningen