A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
Overzicht van het laatste financiŽle nieuws
Hieronder ziet u een overzicht van het laatste financiŽle nieuws. Hierbij maken we een onderscheid in algemeen financieel nieuws ("financieel nieuws") en blogberichten. Indien u alleen het laatste nieuws wilt zien van een bepaald onderwerp, selecteer dan in onderstaande keuzebox het onderwerp van uw keuze.
Kies hier het onderdeel waar u nieuws over wilt zien.
Spaarrentes verder omlaagdatum: 24-04-2015
De spaarrentes zijn de afgelopen weken flink gedaald en zullen nog verder dalen. Vandaag kondigden ook grootbanken ABN AMRO en ING verlagingen tot onder 1% aan.
Box 1 polis gedeeltelijk afkopen!datum: 22-04-2015
Een box 1 polis mag belastingvrij gebruikt worden om een restschuld op een eigen woning te voldoen. Sinds kort mag de box 1 polis zelfs gedeeltelijk afgekocht worden voor een restschuld.
Canadese Bank in Nederlandse hypothekendatum: 20-04-2015
Binnenkort zal de Canadese bank Maple op de Nederlandse hypotheekmarkt toetreden. Daarmee is er weer een extra partij toegetreden die de concurrentie mogelijk kan vergroten.
Gegarandeerde uitkeringdatum: 20-04-2015
Veel levensverzekeraars die levensverzekeringen met een gegarandeerde uitkering hebben afgesloten, kunnen door de lage rentestanden nu problemen krijgen met het waarmaken van die garantie.
Hypotheek oversluiten (deel 3)datum: 17-04-2015
Het oversluiten naar een hypotheek met NHG om een lagere hypotheekrente te krijgen is soms niet eens nodig. Extra aflossingen kunnen al snel tot een lagere hypotheekrente leiden.
Hypotheek oversluiten (deel 2)datum: 15-04-2015
Als u uw hypotheek gaat oversluiten komt er vaak een flinke boete voor vervroegde aflossing om de hoek kijken. Maar hoe wordt die boete eigenlijk bepaald?
Nieuwe Icesave op komst?datum: 15-04-2015
Binnenkort komt de Maltese bank Nemea vermoedelijk op de Nederlandse spaarmarkt als nieuwe spaarbank. En met een rente van 4% voor 5 jaar vast lijken ze interessant. Maar was Icesave ook niet zo interessant?
Topbankiers verdienen te weinig!datum: 10-04-2015
Het Algemeen Dagblad publiceerde een lijst met de grootste topverdieners onder de Europese Banken. De CEO's van de Nederlandse banken blijken dan ineens helemaal niet zoveel te verdienen.
Nederlandse inflatie licht omhoogdatum: 09-04-2015
De Nederlandse inflatie kwam over de maand maart toch weer iets hoger uit dan voorgaande maand. Daarmee lijkt het gevaar voor deflatie voorlopig wel afgewend.
Hypotheek oversluiten (deel 1)datum: 09-04-2015
Nooit eerder waren de hypotheekrentes zo extreem laag als nu. En daarom zijn deze rentes vrijwel altijd lager dan de hypotheekrentes van eerder afgesloten hypotheken. Maar daarmee is oversluiten nog niet per definitie altijd zinvol. Jos Koets legt het uit.
Hypotheeksite voor flexwerkers en zzp-ersdatum: 02-04-2015
De Nederlandse banken hebben gezamenlijk een website geopend voor mensen met een flexibel of wisselend inkomen. De site biedt informatie over welke hypotheekmogelijkheden er dan zijn.
Rente vaste periodedatum: 02-04-2015
De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest als nu. Misschien is het daarom wel verstandig om een lange rentevaste periode te kiezen. Voor het verschil in maandlasten hoeft u het ook bijna niet meer te laten.
ABN AMRO Volksbankdatum: 30-03-2015
De Politieke Partij SP vindt dat de ABN AMRO een echte volksbank moet worden die in handen van de staat blijft. Met een normaal beleid en normale salarissen. Jos Koets vindt het niet eens zo'n gek idee.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 2)datum: 27-03-2015
In deel 2 over de minimale hypotheekrenteaftrek legt Jos Koets uit dat hoe hoger de rente, des te hoger en langer er hypotheekrenteaftrek is. Vooral bij annuiteiten en lineaire hypotheken loopt dit verschil flink op.
Restschulden beperken doorstromingdatum: 25-03-2015
Huiseigenaren die momenteel een restschuld zouden overhouden als zij hun woning zouden verkopen, kunnen nog altijd geen volgende stap maken naar een volgende koopwoning. Dat concludeert het EIB.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 1)datum: 25-03-2015
Sinds 2013 moet elke nieuwe hypotheek bij startende huizenkopers volledig afgelost worden in 30 jaar. Jos Koets vindt dat daardoor de hypotheekrenteftrek vaak al na 23 jaar eindigt. Hij legt dat in deze blog uit.
Bonusje afschaffendatum: 20-03-2015
Europa zucht nog altijd onder de perikelen van de economische crises. Nog steeds zijn er massa-ontslagen. Maar ondertussen beginnen de hoge heren alweer hun bonussen te verhogen. Jos Koets pleit voor een volledig verbod op bonussen.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 4)datum: 19-03-2015
In dit laatste deel in een reeks blogs over de maximale hypotheek kijkt Jos Koets nog eens terug op de veranderingen van de maximale hypotheek. Daardoor kunnen veel mensen die enkele jaren een verantwoorde hypotheek afsloten, nu overgekrediteerd zijn.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 3)datum: 17-03-2015
In het derde deel van een reeks blogs over de maximale hypotheek verbaast Jos Koets zich dat de maximale hypotheek bij een annuiteiten en lineaire hypotheek evenhoog zijn. Terwijl de maandlasten van deze hypotheekvormen behoorlijk verschillen.
Belgen sluiten hypotheek meerdere keren overdatum: 17-03-2015
De hypotheekrentes zijn zo hard gedaald dat de Belgische consumenten hun hypotheekrente in korte tijd soms 2 tot 3 keer herzien. Dit komt doordat de kosten in Belgie flink lager zijn dan in Nederland.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
ICBC1,53%
LeasePlan Bank1,51%
Knab1,45%
Argenta1,4%
MoneYou1,4%
Nationale Ned.1,4%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Sygma Finance6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet