English version - international interest rates
foto Anneke Ranzato

PostcodeLoterij-verzekering

Blogger (freelance schrijfster, docente over geldzaken)
Blogbericht van 13-02-2017 15:26

Goh, over een maandje de verkiezingen. Dat merk je aan van alles, maar soms komt er iets voorbij waar je dan toch wel weer verbaasd over bent. Zo had ik voordat ik de uitzending van Lubach op zondag van vorige week bekeek nog nooit gehoord van de Partij voor de Niet-Stemmers.

Niet-stemmers gaan niet stemmen

Waarom zou je een partij oprichten voor mensen die toch niet gaan stemmen? Nou ja, met het idee dat ze dan op jou gaan stemmen. Zodat - zo staat het op de website - hun stem niet langer gekaapt wordt door andere partijen. Zodat niet-stemmers hun eigen zetels krijgen. Met als programma: 'In het parlement zullen wij nooit stemmen'. Raarrrrr!

Verzekering ter bescherming tegen Postcode Loterij

Tot zojuist had ik nog k nooit gehoord van de oprichter van die partij: Peter Plasman. Maar ja, als die man opeens iets gaat roepen over een nieuwe verzekering, dan wekt dat mijn interesse. Plasman gaat onderzoeken of een verzekering mogelijk is die mensen beschermt tegen de Postcode Loterij. Wnt? Nou, dat zit zo. Als je niet meedoet aan de Postcode Loterij en jouw straat wint een prijs, krijg jij niets. En al je buren wel. Veel mensen zijn oprecht bang dat dit gebeurt en spelen drom mee.

Angst om niet te winnen

Bij de Postcode Loterij weten ze dat maar al te goed. Ze spelen er ook actief op in, op die angst om als enige in de straat niet te te winnen. Dus wil Plasman dat er een verzekering komt die uitkeert als jouw straat in de prijzen valt. Dan heb je er dus geen nadeel van dat je niet meedoet aan de loterij. Alleen moet je ondertussen wel premie betalen voor de verzekering.

Geen goede doelen

Ik ben echt bijzonder benieuwd wat zo'n verzekering nou zou kosten. Natuurlijk minder dan een lot, want de Postcode Loterij keert lang niet al het geld dat voor de loten betaald wordt uit aan prijzen. De helft van de opbrengst gaat immers naar allerlei goede doelen. In 2016 was dat 341 miljoen euro, uitgekeerd aan 110 goede doelen. Kies je voor zo'n verzekering in plaats van een lot, dan doe je dus niet mee aan het steunen van die doelen.

Geen overweging

Nu doe ik sowieso al niet mee aan de Postcode Loterij. Wint mijn straat een prijs, dan is ze dat van harte gegund. Geld aan goede doelen geef ik zelf wel, daarvoor hoef ik niet mee te doen aan een loterij. Ik zou die verzekering persoonlijk dan ook zeker niet overwegen. En die komt er natuurlijk ook helemaal niet. Plasman wil ongetwijfeld gewoon aandacht voor zijn politieke partij. Die van de niet-stemmers. En partij, die overweeg ik ook niet. Ik stem namelijk wel. Altijd.


Anneke Ranzato-Versloot schrijft vanuit haar bedrijf GeldKennis veel over geldzaken. Anneke schrijft haar blogberichten op persoonlijke titel. De informatie die Anneke verstrekt in haar blogberichten en/of reacties zijn niet bedoeld als persoonlijk financieel advies. Zij kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onvolledigheden of onjuistheden.

Aangemaakt door Lars op 14-02-2017 10:01
1 april grap hoor! Let op mijn woorden: deze partij is echt niet serieus! Wie gaat er nu een postcode loterij verzekering afsluiten. Koop dan een lot! Wat een onzin. De politiek wordt steeds meer een circus. Hele slechte zaak!!
Reageer op deze reactie
Aangemaakt door Welstemmers op 14-02-2017 08:43
Voor verdere inzichten in de onnozelheid van bovengemiddeld initiatief verwijzen wij graag naar http://welstemmers.nl
Reageer op deze reactie
1

Laagste hypotheekrente

(met Nat. Hypotheek Garantie)

1 jaarArgenta1,20 %
5 jaarArgenta1,40 %
10 jaarABN AMRO1,58 %
15 jaarAllianz2,14 %
20 jaarAllianz2,30 %
Vergelijk alle hypotheekrentes

Persoonlijke lening

(rentecontrole: 23-6-2017)

5.000Directa6,00 %
10.000Findio5,10 %
15.000Freo4,40 %
25.000DEFAM4,10 %
50.000DEFAM4,10 %
Volledig overzicht persoonlijke lening