Anneke Ranzato (1970) was jarenlang actief in de financiële dienstverlening. Als kind wilde ze juf worden, later journaliste. Ze werd financieel adviseur, nadat ze in 1993 was afgestudeerd aan de Academie voor Bank en Financiën.

In 2007 startte Anneke haar eigen bedrijf: GeldKennis. Ze wilde haar kennis over geldzaken op een andere manier overbrengen dan door het adviseren en afsluiten van hypotheken enzo. Daarom ging ze schrijven en lesgeven over financiële onderwerpen: de dingen die ze als kind wilde doen.

Binnen GeldKennis hield Anneke zich veel bezig met het schrijven van opleidingsmaterialen voor WFT-opleidingen: de vakdiploma's voor de financiële branche. Ook maakte ze examenvragen voor de officiële WFT-examens en gaf ze les aan studenten van de Hogeschool Utrecht.

Daarnaast hield ze blogs bij op Blog.nl, schreef ze op freelance basis artikelen voor media als Geld.nl, GeldenRecht.nl, Knab.nl (destijds EyeOpen) en HomeFinance.nl. Sinds 2014 is ze bij HomeFinance in dienst als contentmanager. Ze schrijft blogs, nieuwsberichten, informatiepagina's en meer over allerlei geldzaken voor al onze sites.

Anneke op social media:

Bekijk ook de andere bloggers van HomeFinance

Laatste blogberichten van Anneke

Laatste reacties van Anneke

Anneke Ranzato-Versloot
Anneke Ranzato-Versloot 12-1-2021

Terechte vraag hoor. Nu heeft DNB het hier over het verkleinen van de fiscale voordelen voor de eigen woningbezitter - die zijn alleen van toepassing als een huis fiscaal ook als eigen woning gekenmerkt wordt: daarvoor moet je er zelf wonen. Wie zijn woning verhuurt woont er niet zelf, dat is dus fiscaal geen eigen woning. Daarmee hebben deze maatregelen geen gevolgen voor verhuurders, alleen voor wie in z'n eigen huis woont. Maar goed: de vrije sector huur zal in mijn ogen echt niet goedkoper worden door deze maatregelen. DNB denkt dan dat als de huizenprijzen niet zo snel meer stijgen, dat dit de huurprijzen zal afzwakken. Zelf denk ik dat de huurprijzen vooral te maken hebben met de grote vraag en het kleine aanbod. Dat verandert hier niet mee... een verhuurder zal dan gewoon de hoofdprijs blijven vragen. Denk ik.

Anneke Ranzato-Versloot
Anneke Ranzato-Versloot 31-12-2020

Graag gedaan natuurlijk. Eén correctie: Savedo heeft geen bankvergunning maar een AFM vergunning als bemiddelaar voor sparen: https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/registers/vergunningenregisters/financiele-dienstverleners/details?id=AE35DD55-D9B5-E411-A3EB-005056BE011D. Ik moet zeggen dat ik het wel bijzonder vreemd vind dat je als klant van Savedo nog niets gehoord hebt over dit geheel. Wellicht dat je er als bestaande relatie ook niets van merkt dat er geen nieuwe deposito's geopend kunnen worden? Houd je ons op de hoogte? Groet Anneke

Anneke Ranzato-Versloot
Anneke Ranzato-Versloot 31-12-2020

Nee hoor Dorina, de winst uit je woning is in elk geval geen inkomen. Of het slim is om het te gaan uitgeven ligt vooral aan jouw toekomstplannen. Als je denkt in de toekomst wel weer een huis te gaan kopen, dan kan het 'wanneer' belangrijk zijn ivm de renteaftrek voor een nieuwe hypotheek. Daarbij ligt er ook aan wat je in de tijd dat je niet in jouw eigen huis woonde met je hypotheek hebt gedaan qua renteaftrek. Als je er vanuit gaat dat je niet binnen nu en drie jaar een huis wilt kopen, dan kun je het bedrag dat je krijgt uitgeven aan wat je maar wilt. Een aanvullende oudedagsvoorziening kan dan heel slim zijn, als je aantoonbaar pensioentekort hebt kun je daar weer fiscaal voordeel van krijgen. Tot slot komt het geld wel bij je belastbaar vermogen en ga je er via die weg inkomstenbelasting over betalen in box 3, zolang je het niet hebt uitgegeven tenminste. Succes met jouw overwegingen! Groet Anneke

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.