A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
AUTOVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Informatie autoverzekeringenOngevallenverzekering inzittenden 

Ongevallenverzekering inzittenden

Als een automobilist schade veroorzaakt aan andere weggebruikers wordt deze meestal gedekt door de autoverzekering. Afhankelijk van het type autoverzekering wordt schade aan de eigen auto vaak ook vergoed. Schade die de inzittenden van een auto oplopen, valt echter niet altijd onder de dekking van een autoverzekering. Om deze schade te dekken, dient een afzonderlijke verzekering afgesloten te worden, bijvoorbeeld een ongevallenverzekering inzittenden.

Direct autoverzekeringen vergelijken

Wat is een ongevallenverzekering inzittenden?

Bij een verkeersongeval kunnen de inzittenden van een motorrijtuig letsel oplopen of om het leven komen. De schade die hiervan het gevolg is, wordt lang niet altijd gedekt door een autoverzekering. Denk aan de situatie waarbij de bestuurder van een auto gewond raakt bij een ongeval waaraan hij zelf schuld draagt. Daarom wordt als aanvulling op een autoverzekering vaak een inzittenden verzekering afgesloten. Hierbij bestaat er de keuze tussen een ongevallenverzekering voor inzittenden (ook wel opzittenden genoemd) en een schadeverzekering inzittenden. Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de inzittenden van de auto. Deze uitkering is niet gerelateerd aan de werkelijke schade en is tevens onafhankelijk van de schuldvraag van het ongeval. Een ongevallenverzekering inzittenden wordt ook vaak een ongevallen inzittendenverzekering genoemd.

Welke schade wordt gedekt bij een ongevallenverzekering inzittenden

Een ongevallen verzekering is een sommenverzekering. Dit houdt in dat de hoogte van de uitkering van te voren vaststaat en dus onafhankelijk is van de werkelijke schade. Hierbij kan er gekozen worden voor een uitkering bij overlijden (rubriek A) en/of een uitkering bij blijvende invaliditeit (rubriek B). Hierbij hangt het van de maatschappij af bij welke mate van invaliditeit er een uitkering volgt.

Een ongevallenverzekering inzittenden wordt vaak afgesloten als uitbreiding op een autoverzekering.

Voor het vergelijken van verschillende autoverzekeringen, klik hier