A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
AUTOVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Informatie autoverzekeringenRechtsbijstand verzekering verkeer 

Rechtsbijstandverzekering verkeer

Een autobezitter kan met allerlei schadeposten te maken krijgen. Veel van deze mogelijke schade, kan afgedekt worden met een autoverzekering. Dit geldt echter niet voor de kosten van rechtsbijstand. Hiervoor dient een extra verzekering afgesloten te worden, te weten de rechtsbijstandverzekering verkeer.

Direct autoverzekeringen vergelijken

Wat is een rechtsbijstand verzekering rubriek verkeer?

Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van rechtsbijstand bij juridische problemen. Vaak wordt hierbij gekozen voor een rechtsbijstandverzekering waarbij dekking wordt geboden bij juridische problemen op een groot aantal verschillende gebieden. Er kan echter ook gekozen worden voor rechtsbijstand op een (enkel) bepaald gebied. Deze gebieden worden rubrieken genoemd. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de rubriek werk en inkomen (voor rechtsbijstand bij arbeidsgeschillen) en de rubriek consument en wonen (bij problemen met producten of woonsituaties). De rubriek Verkeer is ook een rubriek die heel vaak gekozen wordt. Een rechtsbijstand verzekering verkeer biedt een uitgebreide rechtsbijstand dekking bij juridische problemen die verband houden met deelname aan weg-, water- of luchtverkeer.

Welke schade wordt gedekt bij een rechtsbijstand verzekering

Op het moment dat u schade oploopt in het verkeer, kan het voorkomen dat het lastig is die schade te verhalen. Een rechtsbijstandverzekering geeft u recht op juridische hulp bij het verhalen van deze schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhalen van schade aan uw auto, bagage en andere bezittingen als gevolg van een verkeersongeval of voor het verhalen van letselschade die in het verkeer ontstaan is.

Een rechtsbijstand verzekering verkeer wordt vaak afgesloten als uitbreiding op een autoverzekering, of als onderdeel van een rechtsbijstandverzekering particulieren (met nog een aantal andere rubrieken).

Voor het vergelijken van verschillende autoverzekeringen, klik hier