A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
AUTOVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Informatie autoverzekeringenSchade inzittenden verzekering 

Schadeverzekering inzittenden

De meeste schade die kan ontstaan bij het gebruik van een auto kan afgedekt worden door het afsluiten van een autoverzekering. Echter, de schade die de inzittenden van een auto oplopen, valt niet altijd onder de dekking van een autoverzekering. Om deze schade te dekken, dient een afzonderlijke verzekering afgesloten te worden, bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden.

Direct autoverzekeringen vergelijken

Wat is een schade verzekering inzittenden?

Bij een verkeersongeval kunnen de inzittenden van een motorrijtuig letsel oplopen of om het leven komen. De schade die hiervan het gevolg is, wordt lang niet altijd gedekt door een autoverzekering. Denk aan de situatie waarbij de bestuurder van een auto gewond raakt bij een ongeval waaraan hij zelf schuld draagt. Daarom wordt als aanvulling op een autoverzekering vaak een inzittenden verzekering afgesloten. Hierbij bestaat er de keuze tussen een schadeverzekering voor inzittenden (ook wel opzittenden genoemd) en een ongevallenverzekering inzittenden.

Welke schade wordt gedekt bij een ongevallen verzekering inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden dekt de schade aan en van inzittenden. Dit geldt dus voor letselschade maar ook voor zaakschade. Hierbij gaat het om de werkelijk geleden schade. Dit in tegenstelling tot de ongevallenverzekering inzittenden waarbij een vast bedrag uitgekeerd wordt. Bij de schadeverzekering voor inzittenden geldt vaak wel een maximum uitkering. Schade aan het voertuig zelf is niet gedekt. Daarvoor dient een autoverzekering. Een schadeverzekering inzittenden wordt vaak afgesloten als uitbreiding op een autoverzekering.

Voor het vergelijken van verschillende autoverzekeringen, klik hier