A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
AUTOVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Informatie autoverzekeringenBeperkt casco autoverzekering 

Beperkt casco autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering, heeft u de keuze uit verschillende soorten autoverzekeringen. Op deze pagina gaan we in op de beperkt casco autoverzekering.

Direct autoverzekeringen vergelijken

Wat is een autoverzekering met beperkt casco dekking?

Een autoverzekering beperkt casco wordt ook wel een autoverzekering WA + beperkt casco genoemd. Dat is een betere benaming, omdat de dekking van deze verzekering bestaat uit de dekking die een WA autoverzekering aanbiedt met aanvullend dekking voor bepaalde typen schade aan de eigen auto.

Welke schade wordt gedekt bij een WA beperkt casco autoverzekering

Welke schade precies door de verzekering gedekt wordt, hangt af van het gekozen product en de gekozen verzekeraar. In zijn algemeenheid biedt een WA + beperkt casco autoverzekering allereerst de dekking van een WA verzekering. Dus de schade aan anderen is hiermee (meestal) gedekt. Daarnaast wordt er dekking verleend als er schade aan het eigen voertuig ontstaat ten gevolge een aantal met name genoemde gebeurtenissen. Hierbij moet u denken aan:

  • brand, ontploffing en blikseminslag;
  • diefstal;
  • botsingen met dieren;
  • storm, overstroming en andere natuurverschijnselen;
  • ruitbreuk.

Wilt u de dekking van de beperkt casco autoverzekering vergelijken met de dekkingen van de WA autoverzekering en de All Risk autoverzekering, klik dan hier voor een overzicht.

Welke autoverzekering past bij u

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende autoverzekeringen. Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten, dient u allereerst de keuze te maken tussen het type autoverzekering dat bij u past. Kiest u voor alleen WA dekking, voor Beperkt Casco of voor All-Risk? Daarnaast dient u een keuze te maken tussen het grote aantal verzekeraars dat op deze markt aktief is. Om u bij de keuze van de juiste type autoverzekering te helpen, hebben wij een autoverzekering keuzehulp gemaakt.

Voor het vergelijken van verschillende autoverzekeringen, klik hier