Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Besparen op je lening

Leninglasten omlaag brengen

Kan het goedkoper?

Maandlast lening: kan die omlaag?

Lagere maandlast door overstappen

Een lening afsluiten, daar is niets mis mee. Je hebt geld nodig dat je op dat moment niet beschikbaar hebt en weet zeker dat je het geleende bedrag zonder problemen kunt terugbetalen - helemaal goed. Je vergelijkt leningen en kiest de beste van dat moment.

De meeste mensen kijken na het afsluiten nooit meer naar hun lening(en) om. Dat is zonde, want door de lening regelmatig te checken kom je misschien wel tot de ontdekking dat jouw leninglasten leuk omlaag kunnen. Dat is nog eens eenvoudig besparen, toch?


Lagere leenrente

Maandlasten omlaag door lagere rente

Er zit doorlopend beweging in de stand van de leenrente. Als die nu lager staat dan toen jij de lening afsloot kun je daar wellicht gebruik van maken. 

Leningen vergelijken

Zolang jouw kredietwaardigheid goed is kun je prima bij een andere bank aankloppen voor het oversluiten van jouw lopende lening. Ook als je een hogere lening wilt afsluiten hoeft dat geen probleem te zijn: als je maar kunt laten zien dat je de leninglasten kunt betalen.


Langere looptijd

Aflossen uitsmeren over meer termijnen

Een andere manier om de maandlast van jouw lening omlaag te brengen is door het aflossen uit te smeren over een langere periode. Hetzelfde bedrag terugbetalen in meer termijnen heeft een lagere maandlast tot gevolg.

Maandlast berekenen

Let op: door de looptijd te verlengen ga je uiteindelijk in totaal wel meer rente betalen over het geleende bedrag!


Leningen samenvoegen

Dure kredieten aflossen uit goedkopere lening

Krediet via creditcard

Heb jij ongemerkt behoorlijk dure kredieten openstaan? Daar kun je goed op besparen! Misschien voelen die kredieten niet eens als geld lenen?

Rood staan op de betaalrekening, daarvoor betaal je een fors rentepercentage. Hetzelfde geldt voor het in termijnen betalen van creditcard uitgaven en aankopen in webshops. Je betaalt meestal de maximale rente, terwijl een persoonlijke lening veel goedkoper is.

Door de openstaande bedragen van dure kredieten af te lossen vanuit een goedkopere lening bespaar je op de totale lasten die je voor geleend geld betaalt.


Vragen over besparen op lening

antwoorden die je verder helpen

Er zijn 2 manieren om naar deze vraag te kijken. 

  1. Hoe kan ik besparen op de maandlast van mijn lening(en)?
  2. Hoe kan ik besparen op de totale lasten van mijn lening(en)?

Op de maandlast van de lening kun je besparen door het verlagen van de leenrente en het verlengen van de looptijd van de lening. 

Kies je echter voor het verlengen van de looptijd, dan zullen de totale lasten van de lening over de gehele looptijd normaal gesproken toenemen. 

Hoe dan ook is het interessant om te kijken of je voor een lagere leenrente in aanmerking komt. Vaak geldt dat de leenrente lager wordt als het leenbedrag hoger wordt. Dus heb je meerdere leningen lopen, dan is het vaak mogelijk om te besparen door deze leningen samen te voegen.

Vergelijk online leningen en vindt de laagste leenrente

De laatste jaren zijn vrijwel alle leningen die afgesloten worden persoonlijke leningen. Het doorlopend krediet is zo goed als verdwenen van de leenmarkt.

De maandlast bij een persoonlijke lening bestaat uit rente en aflossing.

De hoogte van de maandlast hangt daarmee af van:

Op HomeFinance.nl kun je online de maandlast van een lening berekenen


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.