Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Het klinkt gek, geld uitgeven aan een andere auto als besparing. Of dat zinvol is ligt helemaal aan jouw situatie: in wat voor auto rijd je nu en hoeveel geld ben je daar jaarlijks aan kwijt?

Wat voor auto wil je kopen?

Heb je een auto die duur is in brandstof en/of onderhoud, dan is het prima mogelijk om te besparen door deze te vervangen. En voor wat voor auto kies je dan?

Elektrisch rijden

Volledig elektrische of hybride auto

Elektrische auto opladen

Elektrisch autorijden zorgt ervoor dat jij je niet meer druk hoeft te maken over prijzen van benzine, lpg en diesel. Tenminste - als je in een volledig elektrische auto rijdt. Zeker met een laadpaal aan huis in combinatie met zonnepanelen is dit bijzonder duurzaam.

Hybride auto's

Er zijn ook brandstofauto's die met elektrische ondersteuning rijden: de hybride auto. Deze zijn er in twee soorten: 'gewoon' hybride en plug-in hybride.

Meer over elektrisch rijden


Brandstofauto

Verbrandingsmotor op benzine, diesel of lpg

Automotoren werken van oudsher op benzine, diesel of lpg (fossiele brandstoffen). Ze hebben een verbrandingsmotor: de brandstof die we tanken zorgt ervoor dat de auto rijdt.

CO2 uitstoot

Een auto met een brandstofmotor geeft uitstoot van het broeikasgas CO2 - dat is niet goed voor het milieu. Een elektrische auto heeft geen CO2 uitstoot. Vandaar dat de overheid vol inzet op het stimuleren van elektrisch rijden, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.