Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Wie wil besparen op z'n autokosten kan om te beginnen eens kijken hoe vaak de auto gebruikt wordt voor niet-noodzakelijke ritjes. Om afstanden te overbruggen die je ook prima met de fiets, lopend of bijvoorbeeld op een step kunt afleggen. Door voor die ritjes de auto te laten staan kun je behoorlijk besparen - niet alleen op jouw autokosten.

Kosten per kilometer

Inzicht in jouw autokosten helpt om auto te laten staan

Kosten berekenen

Besparen begint bij bewustwording van waar je jouw geld aan uitgeeft. Dit geldt óók voor besparen op jouw autokosten. Bij een auto gaan de uitgaven (aanschaf/afschrijving, brandstof, wegenbelasting, verzekeringspremie, onderhoud) alleen niet altijd hand in hand met het gebruik, waardoor het misschien wat lastiger is om in te zien wat een ritje kost.

Kosten per kilometer

Het kan dan inzicht brengen om te berekenen wat jouw auto per afgelegde kilometer kost. Met dat in je achterhoofd is de kans groot dat je eerder de fiets pakt voor korte afstanden. Dan weet je immers wat je daarmee bespaart aan autokosten.


Voordelig in beweging

Fietsen en lopen als workout in plaats van de sportschool

Buiten de kosten kun je de keuze om de auto te laten staan ook zien als een voordelige manier om gezond in beweging te zijn. Ga je vaker fietsen of lopen, dan krijg je beweging die je met de auto niet krijgt.

Besparen op sportschool lidmaatschap

Ben je lid van een sportschool voor een basis aan lichamelijke activiteit? Door vaker in de buitenlucht te fietsen en wandelen kun je dat misschien wel opzeggen... een extra besparing op jouw maandelijkse kosten!


Elektrische fiets of scooter

Goedkoop vervoer voor langere afstanden

Elektrische fiets

Gewoon fietsen is voor langere afstanden misschien wat teveel gevraagd. Dus pak je daarvoor toch de auto. Een interessant alternatief is dan een elektrische fiets.

Goedkoper en gezonder dan autorijden

Een goede e-bike is niet goedkoop maar levert veel op. Niet alleen een besparing op jouw autokosten, je krijgt ook beweging in de buitenlucht - gezond dus. Minder gezond dan gewoon fietsen - maar gezonder dan in de auto zitten. En wil je helemaal niet trappen, dan is een elektrische scooter misschien een overweging?


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.