Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Reizen met het openbaar vervoer is niet goedkoop. Het gaat met de OV-chipkaart op zich gemakkelijk, maar de kosten kunnen behoorlijk oplopen. Juist daarom is het slim om goed te kijken welke voordeeltjes er te halen zijn bij het reizen met de bus, trein, tram of metro.

Kosten OV in de gaten houden

Bijhouden wat er van je OV chipkaart gaat

OV chipkaart

De OV-chipkaart is supermakkelijk. Weet je nog, dat we vroeger een strippenkaart moesten (laten) afstempelen als we in de bus, tram of metro stapten? En papieren kaartjes moesten kopen op het station om met de trein mee te mogen? Eerst alleen aan het loket, later kon je ze uit een automaat halen. Wat is er eigenlijk veel veranderd in de loop der jaren...

Automatisch aanvullen saldo - of niet?

Zeker als je met het automatisch aanvullen van het saldo werkt kun je ongemerkt erg veel geld uitgeven aan openbaar vervoer. Door dat in de gaten te houden ben je meer bewust van de kosten en kies je soms misschien eerder voor de fiets? Of carpoolen?

Uitcheck gemist - geld terugvragen

Als je vergeet uit te checken wordt er meer van je OV-chipsaldo afgeboekt dan je eigenlijk voor jouw trip hoeft te betalen. Wees daar alert op en weet dat je een aantal keer per jaar via Uitcheck gemist de juiste gegevens kunt doorvoeren zodat je niet teveel betaalt. Daarvoor kun je een Uitcheck Gemist Alert instellen, handig!

Alles over de OV-chipkaart


Voordeelkaarten en abonnementen

Als je regelmatig met OV reist kan het voordeliger

Reizen met trein in Nederland

Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer? Zoek dan eens uit of het niet slimmer is om een abonnement te nemen. Naast abonnementen zijn er ook vaak andere mogelijkheden om goedkoper te reizen. 

Abonnement voor de bus

Bij een vast traject met de bus heb je zo'n abonnement er al heel snel uit, daarvoor hoef je echt niet dagelijks die reis te maken. Zo'n abonnement werkt met ster-waarden, afhankelijk van het gebied waar je doorheen reist. 

OV Prijswijzer

Goedkoper met de trein

Bij de NS hebben ze allerlei mogelijkheden om voordeliger te reizen met de trein. Specifiek in het weekend of in de daluren bijvoorbeeld, of op een vast traject. Duik er maar eens in: er zijn allerlei verschillende abonnementen en voordeelkaarten!

Voordelig reizen met NS


Acties en kortingen voor openbaar vervoer

Aanbiedingen benutten om goedkoper te reizen

Geld besparen

Naast de reguliere kortingen via voordeelkaarten en abonnementen zijn er ook regelmatig acties die het reizen met openbaar vervoer nog veel voordeliger maken.

Tijdelijke aanbiedingen

Winkelketens die treinkaartjes met korting verkopen, speciale acties voor busvervoer in schoolvakanties, gratis reizen op specifieke dagen... let goed op wat voor aanbiedingen er lopen en je kunt behoorlijk besparen op de OV-kosten.


Actueel

Recente artikelen over besparen


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.