A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
BOOTVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Soorten bootverzekeringen
In Nederland biedt een groot aantal verzekeringsmaatschappijen een bootverzekering aan. Hierbij bestaan er grote verschillen in de geboden dekkingen en de gehanteerde verzekeringspremies. Wij zullen hieronder ingaan op de verschillende bootverzekeringen en de aanvullende dekkingsmogelijkheden.
Voor een overzicht van de bootverzekeringsmaatschappijen waarvan u hier meer info kunt vinden, klik hier.
Vormen van bootverzekeringen
Bootverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Er is een groot aantal verschillende soorten bootverzekeringen. Hierbij geldt dat niet alle maatschappijen exact dezelfde dekking aanbieden. Onderstaande dekkingen worden dus niet door alle maatschappijen aangeboden.
 • WA bootverzekering (wettelijke aansprakelijkheid):
  De Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering dekt de schade waarvoor u als eigenaar van de boot wettelijk aansprakelijk bent. Iedere bootbezitter is verplicht om zijn boot (minimaal) WA te verzekeren.
 • WA + Diefstal bootverzekering:
  De WA + diefstalverzekering dekt - naast de dekking die valt onder de WA bootverzekering - de schade die ontstaat als de boot gestolen wordt.
 • WA + brand bootverzekering:
  De WA + brandverzekering dekt - naast de dekking die valt onder de WA bootverzekering - de schade die ontstaat door brand (en vaak ook zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag).
 • WA + Brand en diefstal bootverzekering:
  De WA + brand- en diefstalverzekering dekt - naast de dekking die valt onder de WA bootverzekering - alleen de schade die ontstaat bij diefstal en brand (vaak ook zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag).
 • WA + Beperkt Casco bootverzekering:
  Een bootverzekering met WA + Beperkt Casco dekking biedt - naast de verplichte WA-dekking - ook dekking tegen schade uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan schade door diefstal, brand, hagel/storm en aanvaringen.
 • All risk bootverzekering (WA + Volledig Casco):
  Een All Risk bootverzekering wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De All Risk bootverzekering kent een nog wat uitgebreidere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij de all risk verzekering is schade aan de eigen boot in de meeste situaties gedekt (bijv. ook schade door eigen gebreken aan de boot).
Aanvullende dekkingsmogelijkheden
Hierboven zijn de meest standaard dekkingen beschreven. Vaak bieden verzekeringsmaatschappijen nog aanvullende verzekeringen aan. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan de mogelijkheid om schade aan de buitenboordmotor en/of inboedel af te dekken. Andere voorbeelden zijn de nieuwwaarde dekking en de aansprakelijkheidsverzekering.
Kies de juiste bootverzekering
Om u te helpen bij de keuze van de juiste bootverzekering (de juiste dekking), hebben wij een bootverzekering keuzehulp gemaakt.

Op het moment dat u weet welk type bootverzekering u wenst, dient u nog een keuze te maken tussen een zeer groot aantal verzekeraars en verzekeringsproducten. Op deze site de mogelijkheid om bootverzekeringen te vergelijken en premies te berekenen.
Ga terug
Direct bootverzekeringen vergelijken en afsluiten