Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Creditcard aanvragen

Vergelijk de verschillende beschikbare Creditcards


Hoe werkt een Creditcard?
Een creditcard biedt de mogelijkheid om aankopen te doen op krediet, waarbij het uitgegeven bedrag maandelijks van uw bankrekening wordt afgeschreven. Deze kaarten hebben gewoonlijk een bestedingslimiet, wat helpt om te voorkomen dat u onbeheersbare schulden opbouwt.

Meestal wordt een creditcard verstrekt in combinatie met uw bankrekening. Uw bank werkt samen met internationale creditcardaanbieders zoals MasterCard, Visa of American Express. In feite leent u geld van deze aanbieders, dat vervolgens verrekend wordt met uw bank.

Bij het betalen met een creditcard zijn enkel het rekeningnummer, de cvc-code en de verloopdatum van de kaart nodig. Het gebruik van een creditcard is veilig zolang uw kaartgegevens en de kaart zelf niet in verkeerde handen vallen.

Indien u uw creditcard verliest, is het essentieel om dit onmiddellijk te melden bij de verstrekker. Zij kunnen de kaart blokkeren om te voorkomen dat u geld verliest.

Creditcard Visa
Met een creditcard bent u goed beschermd tegen fraude; u krijgt meestal uw geld terug als er iets misgaat met uw kaart. Creditcards worden wereldwijd geaccepteerd en zijn handig voor betalingen in restaurants, hotels of winkels. Bovendien maken veel creditcards nu ook contactloze betalingen mogelijk voor kleine bedragen.

Hoewel veel van de hierboven genoemde transacties ook met een pinpas uitgevoerd kunnen worden, biedt een creditcard het voordeel van wereldwijde acceptatie. Dit is met name handig in afgelegen gebieden waar betalen met een pinpas problematisch kan zijn. Zo fungeert een creditcard als een extra betaalverzekering tijdens uw reizen.

Geschiedenis van creditcards
Vergelijken van verschillende soorten creditcards
Effectief gebruik van een creditcard
Bescherming tegen creditcard fraude
Wat betekent de kredietwaardigheid van een creditcard
Veel gestelde vragen over een creditcard


Veel gestelde vragen over Creditcards

Omdat je wilt weten waar je aan toe bent

Het aanvragen van een creditcard is een eenvoudig online proces. Klik op de link onder de review van de door jou gekozen kaart en vul het formulier in op de website van de aanbieder.

Om een creditcard aan te vragen moet je minstens 18 jaar oud zijn. Ben je jonger, dan kunnen je ouders eventueel borg staan. 

De aanbieder zal je identiteit op afstand verifiëren; een bezoek aan een kantoor is niet nodig.

Het proces van het aanvragen van een creditcard duurt meestal ongeveer 14 dagen.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.