Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Het aanvragen van een nieuwe creditcard doe je eenvoudig online. De manier waarop je je identiteit bevestigt, hangt af van de aanbieder. De voornaamste aanbieders in Nederland zijn ICS, American Express en je eigen bank.

Ics identificatieproces

Bij een aanvraag bij ICS voor een Visa of Mastercard, dien je een kopie van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te sturen. Ook moet je een cent overmaken vanaf een rekening op jouw naam.

American express identificatie

Voor American Express gebruik je iDin, een methode waarbij je inlogt met je bankgegevens. Dit deelt basisinformatie zoals naam, geboortedatum en woonadres met American Express, maar geen financiƫle details. Je moet ook een foto van je paspoort of identiteitskaart uploaden, waarbij je BSN-nummer afgeschermd blijft. Een rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Identificatie bij je eigen bank

Bij de Rabobank en ING doe je dit via internetbankieren. Voor een American Express-kaart via Knab verloopt het proces ook zo. Bij ABN Amro, ASN, SNS en ANWB, of voor een Visacard via Knab, verloopt de aanvraag via de website, en bij ABN Amro eventueel ook via de app. Na de aanvraag krijg je instructies voor het versturen van een foto van je identiteitsbewijs en het overmaken van een cent vanaf een rekening op jouw naam. Als identiteitsbewijs zijn een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs toegestaan.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.