Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Het bezit van een creditcard leidt niet automatisch tot een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit gebeurt alleen als je een overeenkomst hebt om creditcarduitgaven gespreid terug te betalen.

Gespreid betalen = lening

Een overeenkomst voor gespreid betalen wordt gezien als een lening. Als je zo'n overeenkomst hebt, word je bij het BKR geregistreerd. Deze registratie blijft vijf jaar na beëindiging van de overeenkomst staan.

Creditcards zonder gespreid betalen

De meeste creditcards in Nederland worden standaard uitgegeven zonder actieve gespreid-betalen-functie. Uitgaven worden dan maandelijks in één keer afgeschreven. Dergelijke creditcards worden niet door het BKR geregistreerd, omdat alle uitgaven binnen dertig dagen worden terugbetaald.

Bkr-check bij aanvraag creditcard

Hoewel niet elke creditcard bij het BKR staat geregistreerd, wordt bij de aanvraag van een nieuwe creditcard wel gecontroleerd op bestaande BKR-noteringen. Dit is onderdeel van de financiële situatiecheck die creditcardaanbieders moeten uitvoeren.

Voorkomen van bkr-registratie

Als je geen BKR-registratie wilt, controleer dan de productvoorwaarden van de creditcard om te bevestigen dat er geen gespreid-betalen-optie is of dat deze niet actief is.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.