Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Een prepaid creditcard lijkt op een gewone creditcard, maar werkt net even anders. Het is geen echte 'credit' kaart, want je gebruikt alleen het geld dat je zelf op de kaart hebt gezet.

Hoe werkt het?

Zodra er saldo op de kaart staat, kun je het gebruiken zoals een normale creditcard. Heb je bijvoorbeeld een prepaid Mastercard, dan kun je daarmee betalen waar Mastercard geaccepteerd wordt, zowel online als in winkels.

Verschillen met een traditionele creditcard

  1. Geen kredietcheck bij aanvraag.
  2. Je moet zelf geld op de kaart laden.
  3. Sommige kaarten hebben een maximale saldo-limiet, een negatief saldo is onmogelijk.
  4. Gespreid terugbetalen van aankopen is niet mogelijk.
  5. Geen verzekeringen gekoppeld aan de kaart.
  6. voor wie is het geschikt?

Iedereen boven 18 jaar kan een prepaidcard krijgen. Het is ideaal voor mensen die geen traditionele creditcard kunnen krijgen, bijvoorbeeld door onregelmatig inkomen of schulden. Het is ook handig voor online aankopen, in de horeca, op stations of in supermarkten. Voor reserveringen en borgbetalingen is deze kaart echter minder geschikt.

Kosten van prepaid creditcards

Let op de kosten: je moet zelf geld storten en er kunnen kosten zijn voor opwaarderen, aanschaf, aanhouden en opzeggen van de kaart. Ongebruik laten kan leiden tot een boete. De kosten verschillen per uitgever, wat vergelijken lastig maakt.

Indicatie jaarlijkse kosten

Voor een eerlijke vergelijking geven we een indicatie van de jaarlijkse kosten. Dit bedrag toont wat de kaart gemiddeld per jaar kost bij aanschaf, storting van 1.000 euro en opzegging na 3 jaar, met in de laatste anderhalf jaar geen gebruik van de kaart.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.