Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Het is mogelijk een zakelijke creditcard via je bank te regelen, maar dit heeft een beperking. Je moet een zakelijke rekening bij dezelfde bank hebben en behouden. Deze kaarten zijn niet te koppelen aan rekeningen van andere banken.

Onafhankelijke creditcards

Creditcards van ICS en American Express zijn niet afhankelijk van je bankkeuze. Ze zijn te koppelen aan elke rekening.

Voordelen van een bedrijfscreditcard

Een bedrijfscreditcard vereenvoudigt de administratie van zakelijke uitgaven. Bij meerdere medewerkers met een kaart kun je individuele limieten instellen.

Nadelen van een bedrijfscreditcard

Zakelijke creditcards zijn vaak duurder dan persoonlijke kaarten en de keuzemogelijkheden zijn beperkter. Ook bieden ze minder flexibiliteit in betalingsmogelijkheden.

Kwalificatiecriteria

Om in aanmerking te komen, moet je minimaal 1 jaar als ondernemer geregistreerd zijn. ZZP'ers ondergaan een BKR-toetsing.

Geschikt voor alle bedrijfsgroottes

Voor grotere bedrijven zijn de voordelen en kortingen bij meerdere kaarten aantrekkelijk. Voor kleinere bedrijven helpt een zakelijke creditcard om zakelijke en privé-uitgaven te scheiden.

alternatief: een normale creditcard voor zakelijk gebruik

Als je zelden een creditcard nodig hebt voor je bedrijf, kun je overwegen een aparte privécreditcard aan te vragen voor uitsluitend zakelijke uitgaven. Controleer wel of dit toegestaan is in de voorwaarden.

bedrijfscreditcard vs. gewone creditcard

Belangrijk verschil: met een zakelijke creditcard moet de rekening altijd volledig aan het eind van de maand betaald worden. Gespreid terugbetalen, zoals bij reguliere creditcards, is geen optie.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.