Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
datum: 16-08-2012

Vraag:

Wanneer is er sprake van een Vereniging van Eigenaren?

Antwoord HomeFinance:

Een Vereniging van Eigenaren is van toepassing als er sprake is van verschillende appartementen in een gebouw zoals een flat. Het bestuur van de vereniging wordt benoemd door de huiseigenaren zelf. Jaarlijks wordt er een vergadering gehouden waar alle regels worden doorgenomen.

Bovendien wordt de maandelijkse bijdrage vastgesteld. Deze bijdrage is nodig om het flat goed te onderhouden. De kas moet daarom goed gevuld zijn om grote uitgaven zoals bijvoorbeeld het vervangen van een dak te kunnen betalen. Is dit bijvoorbeeld niet mogelijk dan moet iedere eigenaar een eenmalig bedrag storten wat problemen op kan leveren. Ook moet achterstallig onderhoud worden voorkomen, omdat anders de waarde van de appartementen dalen. Nieuwe toekomstige kopers zullen geen appartement met veel achterstallig onderhoud willen kopen, waardoor er langere tijd woningen te koop staan.

Sinds 1 mei 2005 is het daarom ook verplicht geworden voor de V.v.E. een reservefonds aan te houden. Voor nieuwe verenigingen is dit direct van toepassing. Dit fonds is in het leven geroepen om meer zekerheid te krijgen dat er voldoende onderhoud gepleegd wordt. In de V.v.E. bijdrage zit direct een premie voor de opstalverzekering. Deze verzekering is nodig om het flat te herbouwen indien deze bijvoorbeeld afbrandt. Let op dat uw keuken of douche niet mee zijn verzekerd in de opstalverzekering. Deze moet u dus apart verzekeren in uw inboedelverzekering. Bent u van plan in de toekomst een appartement te kopen, dan is het wel verstandig om vooraf inzage te vragen naar de financiele positie van de V.v.E. en de toekomstige uitgaven.
Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.