Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
datum: 02-10-2012

Vraag:

Wat is een spaarhypotheek?

Antwoord HomeFinance:

Wie niet direct maandelijks wilt aflossen van zijn hypotheekbedrag maar wel zekerheid wil hebben over de einduitkering, moet de spaarhypotheek nemen. De spaarhypotheek garandeert namelijk de einduitkering zodat u zeker weet welk bedrag u na 30 jaar hebt gespaard. De spaarhypotheek bestaat uit een lening waarover hypotheekrente wordt betaald en een kapitaalverzekering waarvoor premie is verschuldigd.

In de verzekering zit een dekking bij overlijden (risicodeel) en een gegarandeerd spaarbedrag (spaardeel) na 30 jaar. Beide bedragen zijn aan elkaar gelijk, waardoor deze verzekering de gemengde verzekering wordt genoemd. Het hypotheekbedrag van de spaarhypotheek wordt pas aan het einde van de looptijd afgelost, dit in tegenstelling tot de lineaire- en annuïteitenhypotheek. De maandpremie die betaald wordt, is afhankelijk van de hypotheekrente. Deze hypotheekrente is belangrijk want hetzelfde percentage wordt namelijk vergoed over het spaardeel in de verzekeringspolis. Dit betekent dat hoe hoger de hypotheekrente is, hoe lager de spaarpremie. De risicopremie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde personen.

Bij een spaarhypotheek is het niet mogelijk om voor een variabele hypotheekrente te kiezen. De rente moet altijd voor een bepaalde periode worden vastgezet. Na deze periode ontvangt u een nieuw voorstel met de diverse rentes van de dan geldende rente vaste periodes. De maandpremie wordt aangepast als de hypotheekrente hoger of lager is. De spaarhypotheek is aantrekkelijk voor mensen die 100% zekerheid willen hebben betreffende hun einduitkering. De premie bij overlijden wordt prijzig voor mensen die ouder zijn dan 45 jaar.

Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.