Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
datum: 13-04-2017

Vraag:

Hoe kan ik geld besparen op mijn lopende hypotheek?

Antwoord HomeFinance:

Binnen uw maandelijkse financiën lijkt de hypotheeklast een vaststaand gegeven. Daar verandert pas weer iets aan als de rentevastperiode afloopt. Veel mensen kiezen ervoor om hun hypotheekrente lang vast te zetten - dan zijn die lasten dus voor een lange periode onbeweeglijk.

Betekent dit dat het onmogelijk is om op uw hypotheek te besparen? Nee, dat betekent het niet. In veel gevallen biedt het oversluiten van uw hypotheek de mogelijkheid om geld te besparen. Dan sluit u een nieuwe hypotheek af en lost daar de huidige mee af. Voor de nieuwe hypotheek geldt een nieuwe, actuele hypotheekrente en wellicht ook een andere hypotheekvorm.

Als het verschil tussen de scherpste hypotheekrente in de markt en de rente die u nu betaalt groot genoeg is kan oversluiten u een behoorlijke besparing opleveren. Natuurlijk moet dat voordeel wel de kosten die erbij komen kijken goedmaken - en dat is vaak het geval.

Of oversluiten ook voor u interessant is kunt u nagaan met onze Oversluitcheck. Die geeft u in een paar minuten duidelijkheid!

Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.