A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
INBOEDELVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Brandverzekering
Wat is een brandverzekering
Zoals de naam al aangeeft, biedt een brandverzekering dekking tegen schade door brand. De term brandverzekering wordt voor meerdere verzekeringen gebruikt. Op deze pagina bedoelen wij met een brandverzekering een verzekering waarmee u zich kunt verzekeringen tegen schade door brand aan uw inboedel. Tegenwoordig wordt niet meer vaak voor een brandverzekering gekozen. Er zijn andere inboedelverzekeringen op de markt waarbij - tegen een gering hogere premie - veel meer risico's afgedekt worden dan brand alleen. Voor een overzicht van alle inboedelverzekeringen, klik hier.
Welke schade wordt gedekt bij een brandverzekering
Niet iedere maatschappij biedt dezelfde deking, maar de meeste brandverzekeringen bieden dekking tegen schade als gevolg van:
  • brand;
  • het blussen van brand (waterschade);
  • blikseminslag;
  • ontploffing.
Let op: bovenstaande opsomming hoeft niet bij iedere verzekeraar te gelden! Wij raden u aan om - voordat u een inboedelverzekering afsluit - altijd goed te kijken naar de geboden dekking
Welke inboedelverzekering past bij u
De brandverzekering zoals hierboven besproken, is een vorm van een inboedelverzekering. Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende inboedelverzekeringen. Op het moment dat u een inboedelverzekering wilt afsluiten, dient u allereerst de keuze te maken tussen het type inboedelverzekering dat bij u past. Kiest u voor de brandverzekering of een andere inboedelverzekering?

Daarnaast dient u een keuze te maken tussen het grote aantal verzekeraars dat op deze markt aktief is. Om u bij de keuze van de juiste type inboedelverzekering te helpen, hebben wij een inboedelverzekering keuzehulp gemaakt. Wilt u weten welke maatschappij in uw situatie het beste aanbod heeft, dan verwijzen wij u naar de online vergelijkingstool voor premie berekening, vergelijking en afsluiten.
Direct inboedelverzekeringen vergelijken en afsluiten