HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Kan ik mijn restschuld aflossen via een doorlopend krediet?

Vraag:

Kan ik mijn restschuld aflossen via een doorlopend krediet?

Antwoord HomeFinance:

Ja, u kunt een doorlopend krediet gebruiken voor het aflossen van uw restschuld. Het maakt eigenlijk niet uit waar u het geleende geld aan besteedt. Of dat nu een boot is, een wereldreis of het aflossen van een restschuld. Wel moet u natuurlijk in staat zijn om de maandlasten van de lening zonder problemen te betalen.

Interessant is dat de rente over een lening voor restschuld fiscaal aftrekbaar is. Er is een tijdelijke fiscale regeling die ervoor zorgt dat de betaalde rente ΓÇô ook als dat voor een doorlopend krediet is ΓÇô onder de hypotheekrenteaftrek valt. Die aftrek geldt voor maximaal 10 jaar. Deze tijdelijke regeling geldt voor restschulden die ontstaan tot 1 januari 2018.

Bij het doorlopend krediet is een specifiek aandachtspunt dat de rente zuiver toe te kennen is aan de restschuld. De kredietvorm geeft de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Die opnames zijn dan echter niet meer voor het betalen van de restschuld, waardoor het erg ingewikkeld wordt om de betaalde rente fiscaal goed te boeken. Het is daarom aan te raden om ook bij een doorlopend krediet voor restschuld géén opnames te doen tijdens de looptijd.

Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van veelgestelde vragen over het lenen van geld, klik hier

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
ING 6,80%
Freo 6,90%
Rabobank 6,90%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Vrijblijvend hypotheek aanvragen