Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 9 juli 2018, 10:16 - Jos Koets

In mijn laatste blog over DAS - DAS toch raar?! kon u lezen dat de behandelaar van het dossier op 2 juli weer aan het werk is gegaan. Tijd om mijn verhaal te behandelen bij DAS dus...

06-nummer doorgeven? Nee, AVG!

Vorige week werd ik eerst door een medewerkster gebeld betreffende mijn klacht. Ik kreeg te horen dat de behandelaar de klant niet kon bereiken. Zij hadden namelijk zijn 06 nummer niet. Ik heb deze wel en wilde best mijn medewerking verlenen door het 06 nummer aan DAS te geven. Echter de nieuwe regels van AVG zijn van toepassing. Mijn klant kan dit dan gebruiken om mij “aan te klagen” daar ik zonder zijn toestemming zijn nummer heb doorgegeven. Ik heb dan ook besloten om geen 06 nummer door te geven.

Schikken of rechtszaak?

Afgelopen vrijdag kreeg ik dan eindelijk het telefoontje van de behandelaar. We hebben globaal 45 minuten gesproken. De behandelaar wilde weten of ik wilde “schikken” of dat het eventueel een rechtszaak zou gaan worden. Ik heb al mijn ongenoegen en punten betreffende de zaak kunnen doorgeven. Uit de praktijk weet ik dat je soms gelijk hebt, maar geen gelijk kan krijgen. Een mooi voorbeeld is altijd een fietser die door rood rijdt en tegen een auto aan rijdt. In dit soort situaties is de autobestuurder altijd schuldig tot dat hij / zij het tegendeel heeft bewezen. En bewijzen is soms zeer moeilijk. In mijn zaak weet ik dat ik genoeg bewijzen heb, maar dat wil niet zeggen dat ik 100% mijn gelijk zal krijgen. Bovendien zal een rechtszaak veel tijd in beslag gaan nemen. Ten eerste vind ik dat zonde van mijn tijd en ten tweede wil ik lekker gaan genieten van de komende kindervakantie.

Mijn voorwaarden om te schikken

Ik heb dan ook aangegeven te willen schikken voor een bepaald bedrag. Dit wel onder bepaalde voorwaarden, namelijk:

  • de betaling moet via DAS lopen
  • DAS moet de betaling regelen met het incassobureau
  • Klant moet bevestigen dat de zaak hiermee is afgedaan en er later niet op terug zal komen
  • Bewijs betaling aan incassobureau moet overlegd worden aan mij zodat ik het aantal schadevrije jaren kan regelen

Bedrag al meer dan verdubbeld door incassokosten

Dinsdag 10 juli word ik teruggebeld of DAS / klant akkoord gaat met mijn voorstel. Als de zaak daadwerkelijk is afgesloten, leest u zeker nog wat mijn voorstel / betaling is geweest. Ik verwacht echter dat mijn voorstel wordt afgewezen. Niet omdat dit een slecht voorstel is, maar omdat het openstaande bedrag bij het incassobureau flink is opgelopen. Anders gezegd: het bedrag aan jaarpremie dat betaald moest worden voor de autoverzekering is inmiddels al meer dan verdubbeld. Klant moet dus wel de euro’s hebben om met mijn voorstelbedrag het incassobureau te kunnen betalen. En over dit laatste zet ik een groot vraagteken neer.

Toch naar de rechter?

Indien mijn voorstel wordt afgewezen en er volgt een volledige claim dan heb ik helaas geen andere mogelijkheid dan de zaak voor te laten komen. Dit zou dan de tweede keer zijn dat ik voor de rechter verschijn. De eerste keer heb ik al beschreven, dit was een visboete. Ik ben wel positief gestemd, want waarom zou anders DAS mij bellen voor een schikking. Als zij namelijk een zeer sterke zaak zouden hebben dan mail je toch het schadebedrag en sommeer je mij om dit te betalen. Wordt dus weer vervolgd.

DAS soap

Benieuwd naar de eerdere delen van deze DAS-soap?

  1. DAS niet goed
  2. DAS nog niet duidelijk
  3. DAS een waardeloos antwoord
  4. DAS toch raar?!

Dit was deel 5 ... tot binnenkort met deel 6!

 

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.