Search
Close this search box.

Paniek vervallen Air Miles: wat zijn we toch een Hollanders

Goed nieuws: uitstel tot 1 december

Goed nieuws: uitstel tot 1 december

Eerlijk gezegd had ik het helemaal gemist en kwam ik er gisteren achter: dat de oude Air Miles komen te vervallen. Op 1 november zelfs al… dát is snel! Nou ja, ongetwijfeld was het al lang bekend maar heb ik het gewoon niet eerder opgepikt. Zoals zo vaak komt zoiets dan pas vlak voor de deadline in het nieuws, en dan vooral omdat het last-minute inwisselen problemen oplevert.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Wat zijn we toch een Hollanders

Het eerste wat ik denk: wat zijn we toch een Hollanders! Jarenlang kijken we op geen enkele manier om naar die Air Miles, maar oh wee als ze dreigen te vervallen. Dan gaan we ons er enorm over opwinden dat we ze kwijtraken en het niet is gelukt om er iets mee te doen.

Oude Air Miles inwisselen

De site van Air Miles is simpelweg overbelast omdat talloze mensen aan de slag zijn gegaan met het inwisselen van hun oude Air Miles. De Miles die komen te vervallen zijn de punten die we hebben gespaard tot 1 november 2013 – ze zijn dus meer dan vijf jaar oud. In die vijf jaar hebben we er kennelijk niets mee gedaan, maar nu zijn ze opeens heel belangrijk geworden.

Air Miles die je sindsdien hebt gespaard hebben sowieso maar een geldigheid van vijf jaar. Alleen waren de oude punten oorspronkelijk onbeperkt geldig – dat hebben ze kennelijk in 2013 aangepast. Ik had geen idee.

Air Miles en Optimel EuroSparen

Natuurlijk heb ik een Air Miles kaart, dat geldt denk ik voor heel veel mensen. Veel doe ik er niet mee – als ik al bij een deelnemer zoals Albert Heijn, Praxis of Shell kom vergeet ik vaak om eraan te denken. Geen idee ook hoeveel Miles ik nu heb staan… echt geen flauw benul! Eigenlijk net zoiets als de punten van Optimel EuroSparen. Die spaarde ik een tijdje best fanatiek, maar natuurlijk heb ik er nooit iets mee gedaan.

Vervaldatum uitgesteld

Maar goed, omdat het zoveel gedoe oplevert, het inwisselen van die oude Air Miles, hebben ze de vervaldatum uitgesteld. We kunnen ze nu inwisselen tot 1 december. Iedereen kan weer rustig ademhalen en slapen, je hebt nog even. Om er vervolgens pas weer aan te denken op 29 november, en dan begint het hele circus opnieuw.

De vraag is: ga ik er iets mee doen? Vandaag in elk geval niet, en morgen ben ik het ongetwijfeld vergeten. Want écht belangrijk is het natuurlijk niet, zo’n saldo aan digitale punten.

Air Miles doneren aan een goed doel

Mocht ik wel de moeite nemen om ernaar te kijken, dan schenk ik ze waarschijnlijk aan een goed doel. Heeft iemand er nog iets aan. Toen mijn schoonmoeder overleed… alweer twee-en-een-half jaar geleden… heb ik dat met haar puntensaldo ook gedaan. Dat voelde goed. Alleen kan ik nu niet kijken welk goed doel dat dan moet worden, want…. de website van Air Miles is overbelast….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek