Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Top 5 laagste zorgpremies voor de basisverzekering

Goedkoopste zorgverzekeringen met standaard eigen risico

Goedkoopste zorgverzekeringen met standaard eigen risico

De deadline is voorbij: afgelopen dinsdag moesten alle zorgverzekeraars hun premies bekendgemaakt hebben. Dat doen ze ook allemaal keurig, al is het wel altijd nogal last-minute, wat bij ons op kantoor een hoop gedoe geeft. Maar goed, de zorgpremies voor 2019 zijn bekend. Eigenlijk zijn ze allemaal verhoogd, maar de één wel duidelijk meer dan de ander. Die verschillen, daar kom ik nog wel een keer op terug in de komende periode. Op dit moment kijk ik graag even naar de uitkomsten: wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen voor volgend jaar?

Goedkoopste zorgverzekeringen in 2019

Dit zijn ze: de goedkoopste zorgverzekeringen bij het standaard eigen risico van € 385.

Top 5 laagste zorgpremies 2019

1. Gewoon ZEKUR polis – € 98,50 per maand

Op nummer 1 – als enige met een premie onder de honderd euro per maand – staat de Gewoon ZEKUR polis voor jongeren. Deze zorgverzekering is dus ook echt gericht op jongeren en studenten. ZEKUR is een label van Univé.

2. ZieZo Selectief – € 101,95 per maand

ZieZo Selectief is een naturapolis van Zilveren Kruis. Je hoeft dus de rekeningen niet voor te schieten en te declareren, maar bent wel afhankelijk van de keuze die de zorgverzekeraar heeft gemaakt qua zorgverleners.

Voor de Selectief polis van ZieZo geldt dat je terecht kunt bij een beperkt aantal ziekenhuizen in Nederland. Dat maakt de premie laag maar kan onhandig zijn. Kijk dus zeker even bij welke ziekenhuizen je kunt aankloppen met deze zorgverzekering!

3. t/m 5. Univé Zorg Select Polis / ZieZo Basis / Bewuzt Basis – € 105,95 per maand

De nummers 3 tot en met 5 hebben allemaal dezelfde premie, dus is er eigenlijk geen volgorde in aan te brengen.

Univé Zorg Select Polis

Voor de Zorg Select Polis van Univé geldt dat het een naturaverzekering is waarmee je voor spoedeisende hulp bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt met volledige vergoeding. Voor alle andere zorg geldt dat zorg door gecontracteerde zorgverleners 100% vergoed wordt. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan is de vergoeding 70%.

ZieZo Basis van Zilveren Kruis

Het aantal ziekenhuizen waarvoor je bij de ZieZo Basis zorgpolis – ook van Zilveren Kruis) volledig vergoed wordt is groter dan bij ZieZo Selectief. Gecontracteerde zorg wordt 100% vergoed, niet gecontracteerd 75%.

Bewuzt Basis van VGZ

De Bewuzt Basis is een zorgverzekering van VGZ. Ook dit is een naturaverzekering – met dezelfde regeling als die van de Univé Zorg Select polis.

Vergelijk de premies van alle basis zorgverzekeringen

Hoe goedkoper de zorgverzekering, hoe kleiner de keuze

De tendens is duidelijk: de goedkoopste zorgpolissen hebben een echte beperking. De nummer 1 is alleen bestemd voor jongeren, de nummer 2 heeft een echt beperkt aantal ziekenhuizen waar je terecht kunt. En de nummers 3 tot en met 5… die hebben dezelfde premie en nog steeds: alleen 100% vergoeding van gecontracteerde zorg.

Ga je dus voor alléén een basisverzekering met het standaard eigen risico, dan kun je prima voor één hiervan kiezen. Check alleen wel goed hoe het zit met de gecontracteerde zorgverleners voordat je jouw keuze voor je zorgverzekering in 2019 maakt!

Heb je mijn blog met een uitgebreide keuzehandleiding voor je zorgpolis al gelezen??

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek