Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 15 november 2018, 12:05 - Anneke Ranzato-Versloot
#zorgverzekering

De deadline is voorbij: afgelopen dinsdag moesten alle zorgverzekeraars hun premies bekendgemaakt hebben. Dat doen ze ook allemaal keurig, al is het wel altijd nogal last-minute, wat bij ons op kantoor een hoop gedoe geeft. Maar goed, de zorgpremies voor 2019 zijn bekend. Eigenlijk zijn ze allemaal verhoogd, maar de één wel duidelijk meer dan de ander. Die verschillen, daar kom ik nog wel een keer op terug in de komende periode. Op dit moment kijk ik graag even naar de uitkomsten: wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen voor volgend jaar?

Goedkoopste zorgverzekeringen in 2019

Dit zijn ze: de goedkoopste zorgverzekeringen bij het standaard eigen risico van € 385.

Top 5 laagste zorgpremies 2019

1. Gewoon ZEKUR polis - € 98,50 per maand

Op nummer 1 - als enige met een premie onder de honderd euro per maand - staat de Gewoon ZEKUR polis voor jongeren. Deze zorgverzekering is dus ook echt gericht op jongeren en studenten. ZEKUR is een label van Univé.

2. ZieZo Selectief - € 101,95 per maand

ZieZo Selectief is een naturapolis van Zilveren Kruis. Je hoeft dus de rekeningen niet voor te schieten en te declareren, maar bent wel afhankelijk van de keuze die de zorgverzekeraar heeft gemaakt qua zorgverleners.

Voor de Selectief polis van ZieZo geldt dat je terecht kunt bij een beperkt aantal ziekenhuizen in Nederland. Dat maakt de premie laag maar kan onhandig zijn. Kijk dus zeker even bij welke ziekenhuizen je kunt aankloppen met deze zorgverzekering!

3. t/m 5. Univé Zorg Select Polis / ZieZo Basis / Bewuzt Basis - € 105,95 per maand

De nummers 3 tot en met 5 hebben allemaal dezelfde premie, dus is er eigenlijk geen volgorde in aan te brengen.

Univé Zorg Select Polis

Voor de Zorg Select Polis van Univé geldt dat het een naturaverzekering is waarmee je voor spoedeisende hulp bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt met volledige vergoeding. Voor alle andere zorg geldt dat zorg door gecontracteerde zorgverleners 100% vergoed wordt. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan is de vergoeding 70%.

ZieZo Basis van Zilveren Kruis

Het aantal ziekenhuizen waarvoor je bij de ZieZo Basis zorgpolis - ook van Zilveren Kruis) volledig vergoed wordt is groter dan bij ZieZo Selectief. Gecontracteerde zorg wordt 100% vergoed, niet gecontracteerd 75%.

Bewuzt Basis van VGZ

De Bewuzt Basis is een zorgverzekering van VGZ. Ook dit is een naturaverzekering - met dezelfde regeling als die van de Univé Zorg Select polis.

Vergelijk de premies van alle basis zorgverzekeringen

Hoe goedkoper de zorgverzekering, hoe kleiner de keuze

De tendens is duidelijk: de goedkoopste zorgpolissen hebben een echte beperking. De nummer 1 is alleen bestemd voor jongeren, de nummer 2 heeft een echt beperkt aantal ziekenhuizen waar je terecht kunt. En de nummers 3 tot en met 5... die hebben dezelfde premie en nog steeds: alleen 100% vergoeding van gecontracteerde zorg.

Ga je dus voor alléén een basisverzekering met het standaard eigen risico, dan kun je prima voor één hiervan kiezen. Check alleen wel goed hoe het zit met de gecontracteerde zorgverleners voordat je jouw keuze voor je zorgverzekering in 2019 maakt!

Heb je mijn blog met een uitgebreide keuzehandleiding voor je zorgpolis al gelezen??

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.