Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 25 december 2018, 07:56 - Anneke Ranzato-Versloot
#zorgverzekering

De zorgverzekering voor 2019 wil je vast zo goedkoop mogelijk houden. Misschien kijk je daarbij verlekkerd naar de laagste premie, bovenaan in de vergelijking van basisverzekeringen: de Gewoon ZEKUR Polis die maar € 98,50 per maand kost bij het standaard eigen risico. Maar ja, daar staat bij dat de polis voor jongeren is. En hoe jong je ook van geest bent, je bent er wel van overtuigd dat je niet meer in de categorie 'jongeren' valt.

Goedkoopste zorgverzekeringen voor 2019 bij standaard eigen risico

Vergelijk alle basisverzekeringen

Acceptatieplicht bij basisverzekeringen

Het voelt misschien wel als leeftijdsdiscriminatie... het kan toch niet zo zijn dat de goedkoopste verzekering niet bereikbaar is vanwege je leeftijd? Trouwens: verzekeraars hebben voor basisverzekeringen een acceptatieplicht! Wie de verzekering aanvraagt mag niet geweigerd worden... dus ook niet op basis van de leeftijd.

ZEKUR niet alleen maar voor jongeren!

Klopt! Ook de Gewoon ZEKUR Polis kan door iedereen afgesloten worden. Op de website van ZEKUR staat nergens dat er een leeftijdsgrens is. De polis is dus niet alleen maar door jongeren af te sluiten... als jij dat wilt kun je prima je zorgverzekering bij ZEKUR afsluiten.

Waarom zetten we dat er dan bij?

Toch hebben wij er bij HomeFinance voor gekozen om achter de naam ZEKUR de toevoeging (jongeren) te plaatsen. Waarom? Omdat we van onze bezoekers de opmerking kregen dat deze polis helemaal niet geschikt was voor hen. Dat die toch echt bedoeld leek voor jongeren - in de communicatie vooral.

Beperkt aantal ziekenhuizen en andere zorgverleners

De zorg die vergoed wordt vanuit de Gewoon ZEKUR polis is in beginsel gewoon de zorg die valt onder de basisdekking.

Maar... die zorg kun je niet met volledige vergoeding overal afnemen. Er is een beperkt aantal ziekenhuizen waar je terecht kunt - behalve als het gaat om spoedeisende zorg, dan mag je overal naartoe. Ga je naar een ziekenhuis of zorgverlener die niet gecontracteerd is voor Gewoon ZEKUR - dan krijg je maar 80% van de kosten vergoed. Dat is dus opletten geblazen!

ZEKUR: goedkope zorgverzekering 2019

Met de Zorgvinder van ZEKUR kun je gemakkelijk uitvinden of dat voor jou een probleem is. Zo niet, dan kun je ervoor kiezen die ultragoedkope Gewoon ZEKUR basisverzekering af te sluiten.

Net als bij elke andere keuze die je voor je zorgverzekering in 2019 maakt zeg ik: als je maar goed weet waar je voor kiest!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.