Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgverzekering 2019 *4*: Zorgpremie per jaar ineens betalen

Besparen op je zorgpremie door jaarbetaling

Besparen op je zorgpremie door jaarbetaling

Hoe ver ben jij met de keuzes rondom je zorgverzekering? Ga je overstappen of toch maar niet? Heb je er überhaupt over nagedacht? Hoe dan ook – of je nu kiest voor een nieuwe zorgpolis in 2019 of niet, misschien kun je evengoed wel mooi geld besparen op je zorgpremie. Snel beslissen – je hebt nog 4 dagen!

Maandpremies bij zorgverzekeringen

Als we kijken naar de premies van zorgverzekeringen, dan hebben we het eigenlijk altijd over maandbedragen. Dat is niet gek – die bedragen zijn al hoog genoeg voor ons maandelijks budget. De maandpremie is een prima manier om zorgpolissen met elkaar te vergelijken zonder dat je bij één blik op het premiebedrag al flauwvalt van schrik.

Premies van zorgverzekeringen vergelijken

Korting bij jaarbetaling

Toch is het goed om te bedenken dat veel verzekeraars ook de mogelijkheid bieden om de premie per jaar ineens te betalen. Dat is dan natuurlijk een fors bedrag om in één keer over te maken – maar dan ben je er wel meteen voor het hele jaar vanaf. Bovendien geven de verzekeraars vaak ook een korting als je ineens betaalt. Zij lopen immers geen risico meer op onbetaalde premies als jij alles in één keer voldoet. Dat scheelt een hoop administratie en eventuele incassomaatregelen.

Lagere premie bij betaling per jaar

Door de korting betaal je in totaal dus minder premie voor je zorgverzekering dan wanneer je per maand betaalt. Niet alle verzekeraars geven korting bij jaarbetaling, bij een enkeling is het niet eens mogelijk om per jaar te betalen. De meeste geven wel een korting, dat gaat dan in 2019 om een korting van 1% tot 2%. In vorige jaren waren er nog verzekeraars die maar liefst 3% korting gaven – dat is nu verleden tijd.

Hoeveel procent korting krijg je bij jaarbetaling van je zorgpremie?

Meenemen in vergelijking van zorgverzekeringen

Als je nou nog aan het vergelijken bent en twijfelt tussen een paar verzekeraars – dan kan die korting misschien net de doorslag geven. Check dus of het kan bij die verzekeraars en hoeveel de korting dan is.

Per jaar betalen – genoeg spaargeld?

Natuurlijk heeft het alleen maar zin om naar de  korting bij jaarbetaling te kijken als je ook in staat bent om het bedrag in één keer op te hoesten. Als je geen spaarbuffer hebt houdt het natuurlijk op. Heb je die wel, dan kijk je even goed of je het geld voor de jaarbetaling wel kunt missen in je spaarsaldo.

Elke maand ’terugbetalen aan jezelf’

Om te voorkomen dat je jouw spaargeld opmaakt aan zorgpremie is het slim om er wel voor te zorgen dat je het geld weer terugboekt naar je spaarrekening. Dat kun je heel eenvoudig doen door het jaarbedrag gedeeld door 12 elke maand vanaf je betaalrekening over te maken naar je spaarrekening. Zo betaal je in feite alsnog per maand, gewoon vanuit je maandbudget. En is je spaarsaldo aan het eind van het jaar weer netjes aangevuld.

Spaargeld terugbetalen aan jezelf na jaarbetaling zorgpremie

Besparen op je zorgpremie en minder belasting

Die jaarbetaling doe je bij voorkeur vóór 1 januari. Dan is het geld immers niet meer op jouw rekening en maakt het geen deel meer uit van jouw vermogen. Mocht jouw financiële situatie zodanig zijn dat je meer vermogen hebt dan is vrijgesteld voor de belasting in box 3, dan bespaar je dus ook nog een beetje op het te betalen bedrag aan de fiscus.

Samengevat: je zorgpremie per jaar betalen kan een slimme zet zijn als:

  • je genoeg spaargeld beschikbaar hebt
  • je een leuke korting krijgt bij jaarbetaling
  • je het geld per maand aan jezelf terugbetaalt
  • je wilt besparen op je zorgpremie
  • je wilt besparen op je belastingen

Vergelijk zorgverzekeringen voor 2019

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek