Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
zaterdag 29 december 2018, 08:39 - Anneke Ranzato-Versloot
#zorgverzekering

Je hebt nog maar 3 dagen om te beslissen wat je met je zorgverzekering doet... ben jij er al uit? Kies jij voor de polis met de laagste premie of maak je keuzes die wat meer geld kosten? Wat is eigenlijk de laagste zorgpremie in 2019?

Vergelijk zorgpremies voor 2019

De aller-aller-laagste zorgpremie voor 2019

Kies jij voor de aller-allergoedkoopste zorgverzekering voor komend jaar, dan betaal je maar € 78,35 per maand. Wát? In de vergelijkingen van zorgpremies staat toch bij het maximale eigen risico de premie van de ZieZo zorgverzekering met € 79,95 als laagste premie? Dat klopt inderdaad, máár.... als je ook nog gebruik maakt van de korting bij jaarbetaling, dan gaat er nog 2% af. Je betaalt dan voor het hele jaar (12*€ 79,95)-2% = € 940,21 ineens. Deel je dat door 12, dan kom je uit op € 78,35.

Laagste zorgpremie voor 2019 bij ZieZo

Voor zover ik weet kun je nergens goedkoper verzekerd zijn voor je ziektekosten. Best veel geld nog - gelukkig is er de Zorgtoeslag voor als je een erg laag inkomen hebt.

Goedkoopste zorgverzekering de beste keuze?

De volgende vraag is natuurlijk of de goedkoopste zorgverzekering ook voor jou de beste keuze is. Dat hoeft zéker niet zo te zijn. De volgende vragen zijn  belangrijk om jezelf hierbij te stellen:

 • Hoe belangrijk is vrije keuze van zorgverleners voor mij?
 • Kan ik met de polis die ik op het oog heb terecht bij de zorgverleners waar ik naartoe wil?
 • Ben ik gezond genoeg om het extra eigen risico van € 500 te willen lopen?
 • Heb ik genoeg spaargeld om het extra eigen risico van € 500 te kunnen dragen?
 • Heb ik voldoende dekking met alleen een basisverzekering?
 • Wil ik dus geen verzekering afsluiten voor fysiotherapie, brillen, tandarts en alternatieve geneeswijzen?

Natuurlijk kun je simpelweg kiezen voor de zorgverzekering met de laagste premie - het kan alleen ook zo zijn dat je jezelf daarmee in de vingers snijdt. Heb je zorg nodig die niet  of maar gedeeltelijk gedekt is, dan moet je de kosten daarvoor zelf betalen. En een verhoogd eigen risico kun je ook zomaar kwijt zijn als er medisch iets gebeurt bij je. Denk er dus goed over: besparen op je zorgpremie is een prima idee - je moet alleen wel goed weten wat de gevolgen zijn voor jouw dekking, keuzevrijheid en financiën.

Besparen op je zorgpremie

Wanneer kan ik kiezen voor de laagste zorgpremie?

Je kunt gerust kiezen voor de polis met de laagste zorgpremie als:

 • het jou niet uitmaakt naar welk ziekenhuis of andere zorgverlener je gaat OF als de zorgverleners van jouw voorkeur gecontracteerd zijn door de verzekeraar
 • je zodanig gezond bent dat je normaal gesproken nauwelijks zorgkosten maakt
 • je zonder problemen € 500 extra kunt betalen voor je zorgkosten als dat toch nodig blijkt
 • je genoeg hebt aan de dekking van de basisverzekering - die is best uitgebreid: huisarts en ziekenhuis zijn volledig gedekt!
 • je geen zin hebt om extra  te betalen voor dekkingen als fysio, tandarts, brillen en alternatieve geneeswijzen... en de kosten daarvan zelf kunt en wilt betalen als ze aan de orde zijn

Voelt het toch niet helemaal goed? Dan is het waarschijnlijk beter om voor een andere invulling van je zorgpolis te kiezen. Qua keuzevrijheid, qua eigen risico en/of qua aanvullende dekkingen. Let wel goed op dat je niet alles volledig uitgebreid verzekert terwijl dat niet nodig is... dat is zonde van de premie!

Uitgebreide vergelijking van zorgverzekeringen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.