Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 8 januari 2019, 10:14 - Anneke Ranzato-Versloot
#lenen #sparen #besparen

Vorige week stikt het natuurlijk van de berichten over goede voornemens in de media. Bijvoorbeeld bij RTL Nieuws op TV - met een topic over financiële voornemens. 

Daarin verscheen - naast het te verwachten Nibud - een voor mij nieuwe 'spaargoeroe': Renee Lamboo. Ik vind mensen die zich bezighouden met sparen en besparen altijd interessant, dus ging even verder kijken. Leuke website heeft ze: PorteRenee.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor een gratis Spaarchallenge: een leuke manier om jezelf te (laten) motiveren om meer en beter te sparen. Ik heb mezelf meteen even ingeschreven - doe jij ook mee?

Lening aflossen ipv sparen?

Misschien liggen jouw goede geldvoornemens helemaal niet op het gebied van sparen, dat weet ik natuurlijk niet. Als het juist gaat om het aflossen van je lening(en) geldt hetzelfde principe als voor (meer) sparen: je moet ervoor gaan zorgen dat je meer geld overhoudt.

Besparen is voor iedereen een goed idee

Geld besparen is dus niet alleen maar bedoeld voor als je in de financiële problemen zit. Het is juist ook perfect om meer geld over te houden, zodat je (meer) ruimte hebt voor sparen en aflossen. Je leningen afgelost en een fors spaarsaldo op de bank levert zoveel voordelen op! Het gevoel van veiligheid en vrijheid is ... ik zou willen zeggen onbetaalbaar.

Slim je geldzaken regelen

Naast besparen op dingen als boodschappen, energie en uitstapjes is het natuurlijk ook belangrijk om je geldzaken zo slim mogelijk te regelen. Te sparen bij de bank die de hoogste spaarrente geeft. Als je nog een lening hebt: die aanhouden bij de bank waar je de laagste rente betaalt voor geld lenen. Je verzekeringen eens even goed door te (laten) lichten om te kijken of daar niet wat winst te behalen valt. Vaak wel namelijk - check je autoverzekering maar eens.

Geld besparen is voor iedereen een goed idee

Maak sparen leuk!

In het filmpje hierboven zie je dat Renee een spaarmeter invult die daar aan de muur hangt. Dat is een manier om sparen en besparen leuk te maken: door het in kleine stapjes in beeld te brengen. Hoe fijn is het om weer een vakje te kunnen kleuren?!

Wat zijn jouw goede geldvoornemens?

Heb jij jezelf veranderingen voorgenomen voor 2019? Ook op geldgebied? Zo niet... januari is dan wel al aangebroken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het te laat is. Je kunt op ieder moment starten met welke verandering dan ook. Het liefst meteen: concrete plannen maken in haalbare stapjes. Maak er wat moois van!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.