Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 28 februari 2019, 09:05 - Jos Koets
#hypotheek

Vorige week was het weer eens raak. Ik werd gebeld op mijn privé telefoonnummer met vragen over mijn lopende hypotheek. Deze keer een zeer enthousiaste kerel die direct met de deur in huis viel. Hij dacht waarschijnlijk hiermee mij te overrompelen.

Hoe kon ik zo stom zijn...

Ik kreeg te horen dat uit een onderzoek van Radar heel veel huizenbezitters teveel betalen voor hun hypotheek. Wie meer dan 2% hypotheekrente betaalde, betaalde te veel en moest zijn hypotheek laten controleren of zelfs oversluiten. Natuurlijk kreeg ik de vraag hoe hoog mijn hypotheekrente nu is. Ik gaf door dat deze 4,6% is, waardoor deze persoon aan de andere kant van de lijn “helemaal” los ging. Morgenavond zou hij al een hypotheekadviseur langs sturen, want dit was wel heel absurd. Een dergelijk hoge hypotheekrente betekende dat ik heel veel geld kon besparen. Hoe kon ik zo “stom” zijn om deze hypotheek met zo’n hoge hypotheekrente af te sluiten.

Wat is op dit moment de hypotheekrente?

Bankspaarhypotheek en hoge hypotheekrente

Natuurlijk vergat deze persoon te vragen naar mijn hypotheekvormen. Meer dan de helft van het hypotheekbedrag is namelijk een Bankspaarhypotheek. Hierbij wordt hetzelfde percentage dat je betaalt aan hypotheekrente ook vergoed op de spaarrekening. Hoe hoger de hypotheekrente, hoe lager de spaarpremie. Vooral met extra hoge stortingen, kan er leuk “gespeeld” worden met deze hypotheekvorm.

Google mijn naam maar even

Het woord was nu aan mij. Ik vroeg of hij internet tot zijn beschikking had. Hij bevestigde dit met Ja. Hierna heb ik hem mijn naam laten intikken op Google. Na deze handeling heb ik hem een paar keer Oh en Ah horen zeggen. Ik heb hem daarna vriendelijk bedankt voor het gesprek en verteld dat ik soms Radar spreek vanwege mijn columns en blog. Tot slot heb ik aangegeven over dit gesprek een korte blog te schrijven. Hierna werd direct de verbinding verbroken zonder even netjes gedag te zeggen.

Irritante telefonische verkoop

De afgelopen maanden word ik weer vaak gebeld. Meestal gaat het over de energierekening. Persoonlijk vind ik het zeer irritant dat ik om dit soort dingen gebeld word. Vaak ook nog op ongunstige tijdstippen. In ieder geval heb ik om dit gesprek wel lol gehad.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.