Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 27 februari 2019, 15:29 - Anneke Ranzato-Versloot
#sparen #banken en verzekeraars #betalen

Grappig. Nog niet zo lang geleden schreef ik over de problemen die ik had bij het opzeggen van mijn Bunq-account, komt gisteren het nieuws dat ze rente gaan vergoeden. Dat vind ik natuurlijk bijzonder interessant! Verkeerde beslissing om mijn zakelijke rekeningen over te zetten naar Knab?

Nieuw bij Bunq: spaarrente

Tot op heden had Bunq alleen betaalmogelijkheden in haar assortiment. Gratis betaalrekeningen, Premium accounts en zakelijke betaalrekeningen. Daar komt nu dan dus de mogelijkheid van sparen bij in de nieuwste versie van de app waar het bij Bunq allemaal om draait. Niet dat je een speciale spaarrekening hoeft te openen: je krijgt de rente gewoon over het geld dat op jouw rekeningen staat.

Rente voor betalende klanten

Ze zetten leuk in met een rente van 0,27%. Dat is immers maar liefst 9 keer zoveel als de grootbanken aan spaarrente geven, dus kan leuk zijn. Eigenlijk is het nog veel interessanter dat de rente niet alleen vergoed wordt over spaarrekeningen, maar over alle saldi. Tenminste... de saldi op rekeningen van betalende klanten. Je kunt als particulier bij Bunq nog steeds een gratis rekening hebben, maar dan geldt de rentevergoeding dus niet.

Alleen over de eerste € 10.000!!!

Nu lees ik ook in de uitleg van Bunq: "bunq MassInterest applies to the first €10.000 for Business and Premium users". Dus alleen over de eerste € 10.000 krijg je die rente. Niet per rekening, maar per gebruiker. Lijkt me dus niet interessant als vervanging van een spaarrekening voor grotere bedragen. Het maakt ook berekeningen zoals die van Business Insider - dat je €35.500 moet hebben om uit de kosten te komen - onzinnig. Over een hoger bedrag dan € 10.000 krijg je gewoon géén rente meer vergoed.

Maximale rentevergoeding € 27 per jaar

Dat betekent dat je bij dit rentepercentage maximaal € 27 per jaar aan rente kunt krijgen bij Bunq. LIjkt me nou niet echt een reden om over te stappen met je spaargeld als particuliere spaarder.

Niet interessant voor particulieren, wel voor ondernemers

Trouwens, als je een groter bedrag hebt als particulier - dan ga je voor de hoogste rente toch niet naar Bunq. Al een hele tijd heeft LeasePlan Bank met 0,35% de hoogste spaarrente, en daar komt Bunq dus niet bovenuit. Voor zakelijk spaargeld ligt dat heel anders. De hoogste actuele rente bij zakelijk sparen is tot nu toe 0,2% bij DHB Bank (zonder voorwaarden) of 0,25% bij Yapi Kredi Bank (met voorwaarden). Voor kleinere ondernemers is de rentevergoeding van Bunq dus wel degelijk interessant.... bij Knab krijg ik niet meer dan de schamele 0,03%. Niet dat ik om die reden nu weer terugga hoor - het zakelijk bankieren bij Knab bevalt me erg goed.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.