Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 6 maart 2019, 11:32 - Anneke Ranzato-Versloot
#economie

Mijn dagelijkse nieuwsscan levert vandaag voor véél Ajax en véél Yolanthe en Wesley op. Beide items hebben wel een interessante link met geld natuurlijk!

Historische overwinning en 10 miljoen euro voor Ajax

Ajax haalt met de historische overwinning op Real Madrid niet alleen de kwartfinale van de Champions League voor het eerst sinds 2003 - maar harkt ook even 10 miljoen euro binnen. Niet dat dit nou zoveel geld is in voetballand, maar toch. Er zijn dagen dat ik het niet binnenkrijg zeg maar. En jaren. En levens. Sommige mensen trouwens wel....

Wesley gaat flink inleveren aan Yolanthe

Dan het uit elkaar gespatte huwelijk van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Tja, wat zullen we daar nou eens van zeggen. Gelukkig dat Ajax zo mooi won gisteren, anders was die scheiding wellicht de grootste kop bij diverse kranten geweest vandaag. Er wordt heel veel over ze geschreven nu: het logische gevolg van een leven in de schijnwerpers zullen we maar zeggen. Waar ik enorm van opkeek was dat ze in gemeenschap van goederen getrouwd zijn. Tenminste, dat las ik ergens. Wát? 

Het vermogen van Wesley Sneijder

Zou Wesley daar nou niet een beetje spijt van hebben? Hij schijnt destijds tegen zijn vader gezegd te hebben 'al gaat ze na een jaar bij me weg, dan heb ik toch een mooi jaar gehad'. Voor héél veel geld... de vraag is in hoeverre zo'n voetballer op dat niveau nog nadenkt over geld en de waarde daarvan. Of je nou 50 miljoen of 25 miljoen hebt, wat maakt het uit? Dat schreef ik zomaar op, een kleine search geeft me een artikel van Quote waarin het vermogen van Wesley Sneijder er precies tussenin geschat wordt. Een artikel waarin hele Yolanthe trouwens niet eens genoemd wordt... grappig.

Als we uitgaan van 37 miljoen vermogen, dan kan Yolanthe straks dus zo'n 18,5 miljoen euro cashen. Misschien heeft ze zelf ook wel vermogen, maar dan vooral geërfd denk ik. Haar zakelijke avonturen waren volgens mij nou niet bepaald een succes.

Trouwen in gemeenschap van goederen dom?

In het geval van Wesley kun je natuurlijk roepen dat het dom van hem was om in gemeenschap van goederen te trouwen. Aan de andere kant hoeft hij zich financieel geen zorgen te maken hoop ik, ook niet na het inleveren van de helft van zijn vermogen. Dus dikke kans dat het hem weinig uitmaakt en dat hij er dus helemaal geen spijt van heeft. Tenzij Yolanthe met haar exorbitante uitgaven het vermogen enorm heeft uitgemolken, dat kan ik ook niet uitsluiten. Dat zal de moeder van Jan Smit in elk geval wel verwachten... het hele internet staat vol met de trip down memory lane toen 'Yo' wegging bij Jantje uit Volendam. Alles weg... tot de gastendoekjes aan toe..... De term golddigger kreeg toen pas een echte betekenis zeg maar. Om vervolgens snel te trouwen met een tot over zijn oren verliefde voetballer. Ze heeft de schijn in elk geval behoorlijk tegen.

Verdeling van vermogen dat tijdens het huwelijk verzameld wordt

Hoe dan ook: is het dom om in gemeenschap van goederen te trouwen? In beginsel niet: het is helemaal niet gek om te stellen dat het vermogen dat tijdens het huwelijk verzameld wordt bij uit elkaar gaan 50/50 verdeeld wordt. Zo is het tegenwoordig: wat je vóór je huwelijk had telt niet mee bij de verdeling. Alleen wat je toen al samen had en wat erbij komt tijdens het huwelijk valt binnen de gemeenschap.

Gemeenschap van goederen pas beperkt sinds 2018

Alleen is dat pas sinds 2018 zo - Wesley en Yolanthe trouwden in 2010. Toen was er nog automatisch de algehele gemeenschap van goederen: alles wat twee huwelijkspartners hadden op het moment van trouwen viel ook in de gemeenschap. Dus het vermogen dat Wesley had overgehouden na zijn eerdere scheiding (toen leverde hij ook al 8 miljoen in naar het schijnt) ging in de pot, alles dat binnenkwam in de afgelopen 8 jaar kwam erbij en wat uitgegeven werd ging eruit. Ik denk niet dat Yolanthe alimentatie nodig heeft...

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.