Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogVerzwegen door verkoper, niets aan te doen
Een huis kopen is één van de grootste uitgaven die een mens kan doen. Het is dan nooit leuk als achteraf blijkt dat de woning niet voldoet aan de verwachtingen. Het komt regelmatig voor dat een koper / huizenbezitter na de koop constateert dat de gekochte woning bepaalde gebreken heeft. Een koper moet dan aantonen dat de verkoper hiervan op de hoogte is geweest. Ik ben van mening dat verkopende makelaars er niet alleen zijn voor de verkopers. Als zij vooraf hun werk goed doen, voorkom je problemen. Bovendien moet eerlijkheid op nummer 1 staan.
In de koopakte is tegenwoordig alles uitgesloten. Dit betekent dus ook de gebreken die een verkoper verzwijgt. Een goede makelaar zal deze verzwegen gebreken trouwens constateren en daar de verkoper op wijzen. Gewoon even goed doorvragen in het gesprek. Dit laatste gebeurt zelden daar makelaars al blij zijn dat ze weer een woning hebben die ze mogen verkopen. De verkoper wordt dus in de “watten gelegd” en dit leidt tot soms zeer vreemde situaties.
Vorige week een zeer opmerkelijk artikel in het AD: Gezin koopt huis met uitzicht op homoseksplek. Persoonlijk vind ik het een zeer slecht artikel daar er met geen woord over wordt gesproken hoe deze mensen de woning hebben gekocht. Hebben de verkopers een makelaar in de hand genomen? In ieder geval blijkt dat de kopers niet op de hoogte waren van wat er regelmatig in hun achtertuin gebeurt. Dit wisten de verkopers wel. Ik ben van mening dat een verkoper dit niet mag verzwijgen aan een koper. Gevolg is wel dat waarschijnlijk de woning onverkoopbaar is.
Met de gekte op de huizenmarkt worden er op het ogenblik woningen gekocht door kopers zonder dat zij daar goed naar kijken. Het gevolg is dat achteraf vaak blijkt dat de woning tegenvalt. Het kopen van een huis is anders dan het kopen van een broodje bij McDonald's. Smaakt deze niet dan is de prullenbak de volgende bestemming waarin deze belandt. Dat is met een huis wat lastiger.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.