Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 23 april 2019, 10:10 - Jos Koets
#hypotheek #huis kopen

Laat ik maar eens met de deur in huis vallen: Ik ben de beste hypotheekadviseur van Nederland. Diverse klanten van mij hebben de moeite genomen om mij een beoordeling te geven. In dit geval zijn het er 133 bij Advieskeuze. Schrik niet : mijn gemiddelde cijfer is een 10. Het kan dus niet beter, want hoger is namelijk niet mogelijk.

Perfecte score op beoordelingssite: onzin!

Beoordeling met een 10 is onzin

Ik ga mijn klanten teleurstellen, want ik vind deze 10 namelijk onzin. Ik ben van mening dat geen enkele hypotheekadviseur een 10 waard is. Ik ben ook van mening dat klanten (huizenbezitters) hun hypotheekadviseur niet goed kunnen beoordelen. Er zijn tal van situaties waarbij bijvoorbeeld de fiscaliteit (duur van de renteaftrek met daarbij de hypotheekbedragen) zo ingewikkeld is, dat een klant dit maar voor lief neemt. Anders gezegd: de klant zegt dat hij / zij het snapt, maar de volgende dag is deze het alweer vergeten. Dit is trouwens ook logisch want het is tegenwoordig vrij ingewikkeld geworden.

Toelichting op beoordeling interessanter

Ik kijk dus niet naar het cijfer. Ik kijk wel naar de omschrijving. Deze lees ik met plezier, want hier kan ik wat van leren. Ik sta 7 dagen, 24 uur per dag klaar voor mijn klanten. Daar tegenover staat dat ik 7 dagen, 24 uur per dag vrij ben. Dit laatste zal niemand begrijpen. Klanten zijn bij mij in het weekend welkom, dus ook op zondag. Iedere avond om 23.00 uur controleer ik mijn mails nog en geef antwoord als dit noodzakelijk is. Dit laatste geeft naar de klanten een beeld dat ik altijd werk en ook bereikbaar ben. Dit lees ik dus ook regelmatig terug in de omschrijvingen. Echter ik zie werk niet als werk, maar als een leuke hobby. Zolang mijn klanten tevreden zijn, ben ik ook tevreden. Dit betekent wel dat ik nooit achterover zal leunen. Natuurlijk ben ik blij met deze klanten. Wie zo positief schrijf over mij zal ook andere personen door sturen naar mij.

Beoordelingssites? Geen toegevoegde waarde!

Betreffende de beoordelingssites ben ik minder positief. Ik zie eigenlijk niet goed in wat zij als toegevoegde waarde hebben. Iedereen zal toch weten dat een 10 niet mogelijk is.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.