Search
Close this search box.

Wat geef je ze mee?

Geldzaken voor kinderen en nabestaanden

Geldzaken voor kinderen en nabestaanden

Vorige week kreeg ik een berichtje van Marieke Henselmans. We hebben zo af en toe contact met elkaar over waar we ons mee bezighouden en ze wilde me graag vertellen over haar nieuwste project: Meegeven.nl. Natuurlijk ging ik meteen een kijkje nemen!

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Wat geef je jouw kinderen mee?

Als ik ergens lees ‘Wat geef je ze mee?’ denk ik aan de opvoeding van kinderen. Buiten het pure verzorgen van je bloedjes wil je ze tenslotte van alles meegeven waar ze iets aan hebben – nu en later. Tenminste, dat lijkt mij zo, dat iedere ouder dat wil. Wát je ze wilt meegeven verschilt natuurlijk wel enorm van ouder tot ouder. Dat kan over van alles gaan, bijvoorbeeld over hoe ze omgaan met geld. Financiële opvoeding, ik schrijf er regelmatig over omdat ik het echt heel belangrijk vind.

Wat geef je nabestaanden mee?

Meegeven kun je ook anders lezen… zoals op de nieuwe website Meegeven.nl: Wat geef jij je nabestaanden mee? Die nabestaanden kunnen natuurlijk heel goed je kinderen zijn, hopelijk volwassen tegen de tijd dat ze die rol krijgen. De site is een initiatief van de SNS in samenwerking met Marieke. Het gaat niet over opvoeding maar juist over afronding. Het afronden van een leven om precies te zijn. Letterlijk: wat nabestaanden allemaal op zich af krijgen als een dierbare komt te overlijden. Van de dag van het overlijden tot en met de totale afwikkeling… het is allemaal nogal wat, waar je als nabestaande mee te maken krijgt.

Bereid je voor met een Nabestaandenplan

Naast die informatie en praktische tips voor nabestaanden over de periode na een overlijden wil de site vooral stimuleren dat we allemaal een Nabestaandenplan maken. Daarin kun je al je wensen, maar ook al je belangrijke gegevens vastleggen in een digitale kluis. Zo hebben jouw nabestaanden alles op een rijtje als jij onverhoopt komt te overlijden – wel zo prettig. 

Uitvaartwensen vastleggen

Het doet mij denken aan een belofte die ik een aantal jaren geleden deed aan een oud-collega. Haar vriend was volkomen onverwacht in zijn slaap overleden en zij had erg veel last gehad van de vragen … hoe zou hij dingen gewild hebben? Dat soort wensen, daar hebben uitvaartverzekeraars en -verzorgers zeker weten tools voor. Alleen… je moet er wel wat mee doen. Met het schaamrood op m’n kaken geef ik toe dat ik dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet gedaan heb… Het komt regelmatig in me op, zo ook nu weer, maar ondertussen blijft het liggen.

Wensen en gegevens beveiligd opgeslagen in een digitale kluis

In het Nabestaandenplan van Meegeven.nl kun je dit dus kwijt, maar vooral ook allerlei gegevens die ze nodig gaan hebben. Alles bij elkaar en beveiligd opgeslagen in een eigen account. Jouw partner, kinderen of andere vertrouwelingen hoef je alleen maar de toegang te geven en je weet zeker dat zij – als het zover is – alle gegevens bij elkaar hebben. Fijn idee!

De crux blijft natuurlijk altijd zitten ‘je moet het wel echt doen’. Dus… ik zet ‘m op m’n actielijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek