Search
Close this search box.

Dirk Scheringa is Dikkie de Kid

Musical over Scheringa, DSB en AZ

Musical over Scheringa, DSB en AZ

Er zijn van die onderwerpen die me blijven triggeren, ook al spelen ze al jaren geen rol meer voor mij persoonlijk. Icesave bijvoorbeeld… en hetzelfde geldt voor Dirk Scheringa en DSB.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Icesave herinneringen

Icesave: als ik een kop zie waarin die naam genoemd wordt kan ik bijna niet niet-klikken. Nu heb ik daar ook echt een ding mee: ik had daar destijds geld staan en heb de paniek dus zelf meebeleefd. M’n blogs over die paniek – destijds nog op mijngeld.blog.nl ‘Blijft jouw geld bij Icesave?’ en ‘IJskoud gevoel bij Icesave-spaarders’ werden ook bijzonder goed gelezen en dat leverde me dan uiteindelijk weer wat geld op. En het Icesave-geld kwam terug (Linksom of rechtsom, ik zie het Wouter Bos nog zó zeggen op TV) dus uiteindelijk niets aan de hand.

Kriebels van DSB

Met DSB heb ik dan weer geen persoonlijke ervaringen, gelukkig niet. Wel een persoonlijk gevoel: al jaren en jaren voordat het daar mis ging had ik een enorm negatief gevoel bij DSB. De schreeuwende kredietreclames, de overkreditering, de problemen die ik tegenkwam bij klanten toen ik nog financieel adviseur was… ieuw. De kriebels die ik daarvan kreeg zijn niet verdwenen met het faillissement van de bank in 2009 – ook een kop met DSB is voor mij pure click-bait (oftewel: zo’n kop roept voor mij keihard ‘klik op mij!’).

Dirk Scheringa… wat moet je ervan denken?

De naam Dirk Scheringa is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met DSB, tja, Dirk Scheringa Bank hè. De man zelf bezorgt me dan weer geen kriebels, meer een soort van clowngevoel. Zet ‘m een rode neus op en gáán! Hij had niet alleen DSB, maar ook voetbalclub AZ Alkmaar in z’n pocket. En een heus eigen Dirk Scheringa museum. Grootheidswaanzin? Of gewoon een Westfries met grootse dromen die ze heeft waargemaakt, om ze vervolgens te zien vervliegen? 

Musical Dikkie de Kid

Ik zeg trouwens clown – maar in de media wordt Scheringa veel vaker afgeschilderd als een cowboy. Lees ik net op AD.nl dat er nu werkelijk een musical over zijn leven is gemaakt, daarin is hij Dikkie de Kid. Nee, die rol speelt hij niet zelf. Wel lijkt hij het machtig mooi te vinden dat dit gedaan wordt. Ondanks het feit dat het geen lofzang of ode aan het adres van Dirk Scheringa is. De regisseur geeft aan dat hij een zo realistisch mogelijk beeld wilde schetsen: ,,In de media wordt al snel een zwart-witbeeld geschetst, iemand is goed of slecht. Maar zo is de werkelijkheid natuurlijk niet. Scheringa was in de bankenwereld misschien niet de ergste, maar hij was wel een cowboy.’’ Ook fascinerend is dat degene die zijn rechterhand Hans van Goor speelt zelf een pure DSB-gedupeerde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek