Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 20 juni 2019, 08:36 - Anneke Ranzato-Versloot
#sparen #hypotheek #beleggen

De laatste tijd ben ik regelmatig aan het nadenken over doelen en dromen. Werken doe ik graag en ook hard, dus dat vind ik op zich al prima. Alleen kan ik niet zeggen dat ik nu echt een doel of droom heb waar ik het voor doe. En op één of andere manier mis ik dat, heb ik er wel behoefte aan. Dus daar ben ik druk mee, om dat te bedenken.

Vraag: wat zou je doen met een miljoen?

Eén van de manieren om ernaar te kijken zou kunnen zijn: de vraag 'Wat zou je doen met een miljoen?' Ik doe niet mee aan loterijen - zeker niet meer na m'n ervaring met het opzeggen van de Vriendenloterij - dus het is niet alsof ik zomaar een miljoen euro in m'n schoot geworpen zal krijgen. Maar stel... wat zou ik er dan mee doen? Als ik dat kan verzinnen kan ik misschien ook makkelijk een droom cq doel formuleren.

Even leuk tussendoor.... wat een Simone zou doen met een miljoen....

Ander huis, nieuwe auto, reizen....

Het klinkt misschien heel suf, maar ik kan het gewoon niet goed bedenken. Een ander huis... ja, als ik werkelijk een miljoen gestort krijg zou ik wel een huis aan het water willen met vrij uitzicht. Dan is het ook wel op trouwens, in deze omgeving. Maar dat vind ik nou ook weer niet zo belangrijk dat ik er hét doel van m'n harde werken van zou maken. Want ik heb het prima naar m'n zin in ons huidige huis... en dat heb ik eigenlijk met alles. Nieuwe auto? Kan, maar niet echt nodig. Lange verre reizen maken? Heel gek voor velen, maar daar heb ik niet zo'n behoefte aan. Ben ik misschien gewoon té tevreden?

Beleggen of hypotheek aflossen

Het zou er waarschijnlijk gewoon op neerkomen dat ik het wegzet in beleggingen voor later. Zonder specifiek doel ook weer. Hypotheek aflossen? Nou.... niet als ik er vanuit ga dat ik met die beleggingen meer rendement zal behalen dan de hypotheek me kost. Ongetwijfeld tegen het zere been van veel aflosfanaten maar zo denk ik er nog steeds over.

Investeren in een bedrijfsidee

Of ik zou het investeren in een bedrijfsidee... op zo'n manier dat je niet hoeft na te denken over het uitgeven van geld. Dingen uitbesteden die je als ondernemer anders misschien zelf zou doen vanwege de centen, waardoor je veel minder snel je plannen tot uitvoering kunt brengen. En als het dan niet werkt... nou ja, dan heb je een miljoen verbrast aan een idee waar je achter stond - dat geld had je toch zomaar gekregen dus niets aan de hand. Moet je wel eerst een interessant bedrijfsidee hebben natuurlijk, maar dat is een ander verhaal.

Dichter bij droom of doel?

Heeft deze overweging me dichterbij een droom of doel voor mezelf gebracht? Ik ben bang van niet. Het maakt in mijn ogen nogal uit of je geld in je schoot geworpen krijgt of risico's neemt met geld dat je zelf verdient cq verdiend hebt. Dat laatste, daar ben ik misschien wel te voorzichtig mee. Of tenminste - als ik nou iets echt heel graag wilde bereiken, dan zou ik daar wel geld in steken. Dat moet je dus wel kunnen bedenken - en zo zijn we weer terug bij de doelen en dromen. Ik denk lekker verder... maar wat zou jij doen met een miljoen?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.