Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verzekeraars betrappen meer fraudeurs

Het aantal gepakte fraudeurs was nog nooit zo hoog

Het aantal gepakte fraudeurs was nog nooit zo hoog

Verzekeraars hebben afgelopen jaar 12.879 gevallen aangetoond waarin iemand verzekeringsfraude heeft gepleegd. Dat is 12% meer dan in 2017. Sinds er fraudecijfers worden bijgehouden, lag dit aantal nog nooit zo hoog, meldt het Verbond van Verzekeraars.

Vroeger was de Ray-ban erg populair

Ik sta niet te kijken van dit soort getallen. In het verleden (half jaren 90) was vooral de vakantieclaim in trek. Er werden in die tijd meer Ray-ban zonnebrillen geclaimd dan dat er gekocht waren. Het leek toen wel een standaard procedure. Wie op reis ging, had tijdens zijn reis te maken gehad met diefstal van een Ray-ban bril!

Fraude is fraude

Het klinkt vreemd, maar fraude is fraude. Ik bedoel hiermee dat het niets te maken heeft met de hoogte van het geclaimde bedrag. Een adviseur krijgt altijd te maken met klanten die een schade hebben die niet onder de dekking vallen. Door een iets andere omschrijving van hoe de schade is ontstaan, is er dan wel dekking. Ik hoef u niet uit te leggen dat een klant dan zeker een andere omschrijving neerpent over wat er is gebeurd!

Social media checken

Maatschappijen weten dit ook en hebben (terecht) maatregelen genomen. Zo hebben zij mensen aangenomen (meestal studenten) die de sociale media (websites) doorzoeken. Er zijn altijd mensen die een schade claimen die niet onder de dekking valt. Echter deze zijn niet zo slim door op bijvoorbeeld Facebook te vermelden dat bijvoorbeeld hun laptop kapot is gegaan. Op het schadeformulier wordt dan vermeld dat deze is “gevallen”.

Check de kleine lettertjes!

Tegenwoordig is het aantal schadeclaims van mobiele telefoons niet meer te tellen. Diverse verzekeraars spelen hierop in en geven dekking als bijvoorbeeld een mobiele telefoon buiten de woning schade oplevert door vallen (ASR). Wij Nederlanders willen graag zo min mogelijk verzekeringspremie betalen en als er schade is, moet deze natuurlijk wel worden vergoed. De laagste premie betaalt iemand in veel gevallen als hij of zij de verzekering rechtstreeks afsluit via internet (zonder tussenpersoon). Het is dan wel verstandig om de kleine lettertjes (voorwaarden) vooraf goed door te nemen. Wat is er precies gedekt en wat niet? Een lagere maandpremie betekent meestal een mindere dekking. Dit betekent dat vooral veel voorkomende schades (bijvoorbeeld mobiele telefoon schade) niet gedekt zijn.

Waarom ben ik eigenlijk verzekerd?

Ik hoef u niet te vertellen wat er gebeurt als een persoon te horen krijgt dat een schade niet gedekt is! Het is dan altijd de schuld van de maatschappij, waarbij standaard het volgende wordt gezegd:

Ik betaal al …. jaar verzekeringspremie. Nu heb ik schade en is deze niet eens gedekt. Waarom ben ik eigenlijk verzekerd?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek