Search
Close this search box.

Voucher voor reis of evenement gekregen?

Voorwaarden vouchers controleren met Checkkie.nl

Voorwaarden vouchers controleren met Checkkie.nl

Voor Noord-Nederland zijn de schoolvakanties per vandaag voorbij: de kinderen gaan naar school en het ‘normale leven’ begint weer. Of nou ja, normaal… thuiswerken blijft voor veel mensen nog wel even doorgaan en met de afgelopen zomervakantie voelt het ook niet heel normaal denk ik.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vakantiebestemmingen in coronatijd

Tenminste: als je gewend bent om in de zomervakantie op reis te gaan. In Nederland was en is het enorm druk op campings, in vakantieparken en hotels – omdat veel buitenlandvakanties niet doorgingen. Omdat de reis geannuleerd was vanwege corona, of omdat mensen het zelf in dat kader niet prettig vonden om naar het buitenland te gaan.

Oranje reisadviezen

De laatste ontwikkelingen qua oranje reisadviezen (Ibiza, Mallorca, gebieden in Spanje, Frankrijk (o.a. Parijs!, België (Brussel, Antwerpen) en Portugal (Lissabon) en eerder al o.a. Noorwegen, Malta, Engeland, Aruba, Litouwen en Finland) bevestigen dat dit een verstandige beslissing is geweest.

Vakantie in Nederland of buitenland?

Heel eerlijk gezegd heb ik me tot nu toe nog niet zo met die reisadviezen beziggehouden. Ik heb de afgelopen vakantie doorgebracht in onze fijne stacaravan in Nederland en ben al jaren in de zomervakantie niet naar het buitenland geweest.

Reisadviezen 12 augustus 2020

Bron: Nederlandwereldwijd.nl – Rijksoverheid

Als ik dan kijk naar die kaart en de verdere aanscherpingen snap ik ook niet heel goed waarom toch nog zoveel mensen naar andere landen zijn gaan reizen. Maar goed, dat moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk.

Voucher bij geannuleerde reis

Waar je op dit moment niet heel veel meer over hoort, maar wat nog steeds wel een dingetje is: de vouchers die mensen aangeboden krijgen als hun reis geannuleerd is.

Lastige materie

Lastige materie vind ik dat. Immers: als alle reisorganisaties de al betaalde reisgelden direct moeten terugbetalen vallen ze bij bosjes om. Daar heeft niemand iets aan. Aan de andere kant: als je het geld hard nodig hebt kan ik me goed voorstellen dat je geen genoegen wilt nemen met een voucher.

Inkomensprobleem door corona

Je kunt redeneren dat als je het geld voor die dure reis had – dan heb je het kennelijk niet héél hard nodig. Dat zal best vaak van toepassing zijn, maar niet altijd. Misschien is de reis geboekt toen je nog een goedbetaalde baan of ruim inkomen als zelfstandig ondernemer had. Bij een flinke terugval in je inkomen door corona is het terugkrijgen van een grote reissom natuurlijk wel erg welkom.

Rustiger qua voucher-commotie

Goed, terug naar de vouchers. Daar is veel om te doen geweest, ook hoe de politiek ermee omging. Nu is het rustiger. Dat is niet gek: de hausse aan geannuleerde reizen voor de zomervakantie is wel geweest.

Checkkie.nl voor vragen over vouchers

Dat neemt niet weg dat er veel vragen leven rondom vouchers. Niet alleen voor reizen trouwens, ook voor geannuleerde concerten en evenementen. Ik vind het dan ook goed om te zien dat er een website is die daarin helpt: Checkkie.nl.

Checkkie controleert vouchers

Aviclaim en mijn allergie voor claimstichtingen

Eén dingetje waardoor ik enig wantrouwen voel: het is een initiatief van Aviclaim. Wie mijn blogs voor HomeFinance al langer volgt weet dat ik een allergie heb voor claimstichtingen en de naam wijst wel in die richting. Maar goed, niet elke organisatie met het woord ‘claim’ in de naam is puur op geld belust… dit gaat immers niet over claims in de financiële dienstverlening. 

Rechtsbijstandverzekeraar DAS

Inmiddels is ook rechtsbijstandverzekeraar DAS betrokken bij Checkkie.nl – deelt haar juridische kennis op de website. Prettig, en of dat nu uit reputatieoverwegingen is of echt omdat ze een ‘actieve bijdrage wil leveren aan de maatschappij’ (ieuw)… dat maakt dan ook eigenlijk niet uit.

Wat kun je met Checkkie.nl?

Voor zover ik nu kan zien kun je er vooral antwoorden krijgen op al je vragen over vouchers. Hebben ze een Checkkie keurmerk voor vouchers in het leven geroepen, zodat je kunt checken of een voucher dat jij aangeboden krijgt wel okay is.

Checkkie keurmerk voor vouchers

Niks mis mee – zo weet je of de voorwaarden van de voucher in orde zijn. Je kunt je voucher ‘in beheer zetten’: dan houden ze je op de hoogte van de vervaltermijn en eventuele ontwikkelingen rondom jouw voucher.

En je kunt een bezwaarbrief downloaden als je het niet eens bent met de voucher.

Lijst met Checkkieproof bedrijven… waar dan?

Op de site wordt gesproken over een lijst met bedrijven die het Checkkieproof keurmerk hebben ontvangen… maar die lijst kan ik niet vinden.

Misschien is Checkkie zó nieuw dat die gewoon nog aangemaakt moet worden, dat kan.

Wat óók kan is dat er geen lijst komt, dat er sterk op aangestuurd wordt dat iedereen zijn gegevens achterlaat (voor de check, het beheer en de bezwaarbrief) om jouw voucher aan te melden.

Opstap naar massaclaim tegen betaling?

Dat vind ik dan toch weer tricky in het kader van mijn claimstichtingen-allergie… contactgegevens voor verdere correspondentie… wanneer zullen ze komen met die massaclaim tegen betaling? Om daar zelf grof geld mee te verdienen?

Massaclaim rechtszaak - claimstichtingen

Of een mooi zuiver initiatief om te helpen?

Nogmaals: het kán ook gewoon een heel zuiver initiatief zijn dat puur in belang van de consument is ingestoken. Om jou te helpen als je opgezadeld bent met een voucher en daar vragen over hebt. 

Toekomst zal het leren

Is Checkkie.nl puur dienstverlenend of een opstap naar massaclaims tegen reis- en andere organisaties tegen betaling? Ik ben er nog niet uit, de toekomst zal het leren. En of het voor jou überhaupt iets uitmaakt kun je alleen maar zelf bepalen!

Ben je zuinig op je geld? Blijf op de hoogte!

Volg de ontwikkelingen rondom geldzaken met onze gratis MailService

Nu aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek