Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogBreng bij het afsluiten van een hypotheek de mogelijke risico's goed in kaart!
Een huis kopen en daarvoor een hypotheek afsluiten is voor veel mensen één van de belangrijkste financiele beslissingen in hun leven. Maar wie een huis koopt en een hypotheek afsluit, is nog niet klaar. Er kan in een mensenleven veel gebeuren en het is heel belangrijk om bij het afsluiten van een hypotheek daar rekening mee te houden.
Bij het afsluiten van een hypotheek zal een hypotheekadviseur een aantal mogelijke toekomstscenario's behandelen. Zo zal er gekeken moeten worden of de hypotheek betaalbaar blijft bij:
In deze blog zal ik vooral ingaan op het risico van arbeidsongeschiktheid.
Arbeidsongeschiktheid kan op diverse manieren verzekerd worden. De goedkoopste en gemakkelijkste manier is via de werkgever door middel van een collectieve verzekering. Maar niet iedereen heeft een werkgever en helaas bieden niet alle werkgevers in Nederland een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering aan.
Indien dit wel zo is, is het altijd verstandig om goed te bekijken welke dekking er van toepassing is. De ruimste dekking is 70% van het inkomen welke wordt doorbetaald bij arbeidsongeschiktheid. Echter bij de meeste collectieve verzekeringen is de dekking flink minder en is er ook nog sprake van een uitkering tot een bepaald maximum jaarloon. Boven dit jaarloon is er dan helemaal geen dekking.
Enkele collectieve verzekeringen zijn:
Ik ga bovenstaande verzekeringen nu niet eens uitleggen. Die materie is echt moeilijk! In een latere blog zal ik zeker een poging gaan wagen om tot een Jip en Janneke uitleg te komen.
Is een collectieve verzekering niet mogelijk dan is er nog de woonlastenverzekering. Bij de woonlastenverzekering kun je arbeidsongeschiktheid en werkloosheid verzekeren. Het idee is dat de verzekering bij arbeidsongeschiktheid (en/of werkloosheid) maandelijks een bedrag uitkeert zodat de woonlasten tijdens de periode van inkomensdaling gewoon betaald kunnen blijven worden. Hierbij is het wel van belang om de kleine lettertjes goed te lezen. Ik bedoel hiermee de voorwaarden. Zomaar een woonlastenverzekering afsluiten heeft geen zin. Lees deze column van mei 2008 maar eens. Een week later waren de voorwaarden aangepast naar aanleiding van deze column!
Gelukkig zijn de aangeboden verzekeringen beter geworden en ook de uitleg over de dekkingen is duidelijker. Hierdoor weten mensen die een woonlastenverzekering afsluiten beter wat zij afsluiten. Toch blijf ik het advies geven om goed uw huiswerk te doen als u een woonlastenverzekering afsluit. Dit voorkomt teleurstelling zoals geen uitkering terwijl u wel arbeidsongeschikt bent verklaard.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.