Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 7 januari 2021, 09:27 - Anneke Ranzato-Versloot
#economie

Toen ik vanmorgen achter m'n PC kroop dacht ik: vandaag begint het nieuwe jaar bij HomeFinance eigenlijk pas echt. De afgelopen dagen zaten we immers nog enorm met ons hoofd in 2020 met het terugblikken - nadat we vorige week alvast vooruit hadden gekeken naar 2021. Heb je dat gemist? Dit zijn de artikelen:

Januari 2021 nog maar even overslaan?

Terugkijken is dus nu klaar, laat 2021 maar beginnen. Alleen of dat met deze maand moet zijn... ik weet het niet...

Idioterie in Washington

En dan zie je wat er gisteravond in Washington gebeurd is... ik had het gisteravond niet meegekregen en zat met open mond naar m'n scherm te kijken. Dat heeft natuurlijk geen direct effect op jouw geldzaken, maar toch. Wat een idioterie. Zullen we de tijd dan maar even nog twee weken vooruit schuiven? Naar het moment dat Biden echt president is en Trump verleden tijd? 

Corona maatregelen

Over twee weken is het ook 19 januari geweest. Je weet wel, die dag waarop we hopen dat de corona lockdown versoepeld kan worden. Nou ja, hopen... de geluiden zijn nou niet zodanig dat we daar werkelijk op mogen hopen. Een verdere aanscherping van de regels lijkt meer in de lijn der verwachtingen te liggen. Het vaccineren is dan wel begonnen, maar we zijn er voorlopig nog niet ben ik bang.

Corona maatregelen en lockdown

Even in winterslaap?

Misschien moeten we de eerste maand van 2021 dan maar helemaal overslaan? Even in winterslaap totdat het februari is, in de hoop dat het leven dan weer meer richting normaal kan? Met rust in Amerika en een versoepeling van de coronamaatregelen? Ach, je weet natuurlijk nooit wat er wanneer gaat gebeuren. Dus laten we maar wakker blijven en er het beste van maken.

Hoe maak je er het beste van?

Hoe doe je dat... het beste ervan maken? Een korte blik op social media laat zien dat veel mensen er helemaal klaar mee zijn. Met het thuis werken, met thuis onderwijs voor de kinderen, met het gebrek aan sociale activiteiten.

Nauwelijks last van de lockdown

Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij persoonlijk allemaal wel meevalt. Ik werk al sinds 2017 vanuit huis - ben niet anders gewend. M'n kinderen zijn gelukkig redelijk verantwoordelijke pubers die ik niet achter hun broek aan hoef te zitten om ze hun schoolwerk te laten doen. En qua sociale activiteiten is mijn leven altijd al rustig, dat vind ik ook prettig.

Corona lockdown

Het voornaamste waar ik naar uitkijk is om m'n ouders weer eens te knuffelen... verder kan ik niet zeggen dat ik het leven nu vervelend vind. Maar ik weet dat het voor veel mensen heel anders is en voor hen hoop ik ook dat het snel weer anders kan.

Acceptatie en positief denken

Intussen zit er ook voor hen niets anders op dan het beste ervan te maken. Door acceptatie dat het is zoals het is, plus positief denken. Door creatief te zijn met de mogelijkheden die er wél zijn. Het klinkt als een dooddoener, helemaal van iemand die er dus weinig last van heeft. Maar ondertussen is het toch ook het enige dat je kunt doen? Boos en opstandig zijn helpt ook niet - en daar wordt je leven in elk geval niet leuker van.

Ook met je geldzaken!

Die instelling van acceptatie, positief denken en creativiteit - die kun je ook toepassen op jouw financiële situatie. Aangevuld met een stuk inzicht: 

  • weten wat je hebt
  • weten wat je krijgt
  • weten hoeveel je uitgeeft
  • weten wat eraan komt

Na het inzicht ga je kiezen: je accepteert dat het is zoals het is - als dat tenminste niet betekent dat je in de financiële problemen komt of blijft. Of je gaat met creativiteit aan de slag om jouw situatie te verbeteren. 

Nibud Jaarplanner e-mail coaching

Geen idee hoe je dat moet doen? Dan zeg ik: meld je NU aan voor de Nibud Jaarplanner e-mail coaching!

Nibud Jaarplanner e-mail coaching

Je krijgt dan op slimme momenten een mail met informatie, een tool of een reminder voor een financiële keuze. Het Nibud zegt: "Volg deze tips en je weet dat je doet wat nodig is voor gezonde geldzaken." En ik ben het met ze eens. Het is helemaal gratis en je kunt er veel aan hebben. 

Zo stuurden ze afgelopen zondag een mail over het plannen van je financiële jaar. Dat is gewoon een goed idee als je niet heel ruim in je geld zit. En je hebt er tijd voor, want je kunt toch nergens naartoe door de lockdown. Ik zeg DOEN!

Ook handig voor je geldzaken: op de hoogte blijven!

Met onze gratis HomeFinance MailService ben je altijd bij...

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.