Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 8 december 2021, 08:30 - Anneke Ranzato-Versloot
#sparen

Echt waar? Hebben we goed nieuws over sparen? Ja, echt waar! Niet waanzinnig spectaculair, toegegeven, en ook niet alléén goed nieuws - maar in deze tijden van miserabele spaarrentes is elk lichtpuntje er één toch?

Lichtpuntje 1: hogere spaarrente 

Het voelt bijna ongeloofwaardig om op te schrijven - een hogere spaarrente. Toch is het zo: Bigbank kwam gisteren met een verhoging van de rente op Flexibel Sparen en de meeste deposito's. Een verhóging... ik weet bijna niet meer hoe je het schrijft joh 😮.

Nieuwe nummer 1 bij spaarrekeningen

Met die verhoging naar 0,30% rente komt Bigbank op nummer 1 te staan in de vergelijking van vrij opvraagbare spaarrekeningen - boven de Franse Renault Bank, die 0,25% noteert.

Depositorentes bij Bigbank

Ook de depositorentes van Bigbank zijn verhoogd: een verhoging met zelfs 0,25% bij 3 jaar vast, dat nu 1,05% oplevert. Daarmee is dat bij 3 jaar vast alleen net niet de hoogste rente: Rietumu Bank uit Letland en Banca Progretto uit Portugal staan er nog boven met 1,1%. Enkel bij 5 en 10 jaar vast staat Bigbank nu bovenaan met respectievelijk 1,25% en 1,5% rente.

Bigbank uit Estland

Bizar, als je erover nadenkt... om 1,5% rente te krijgen moet je jouw spaargeld dus 10 jaar vastzetten. In Estland. Ik ben oprecht benieuwd of er mensen zijn die dat ook doen. Sowieso 10 jaar vastzetten tegen deze rentes... en dan ook nog in het voor ons nogal onbekende Estland. Persoonlijk overweeg ik het in elk geval niet.

Lichtpunt 2: nieuwe vergelijkers & info voor Sparen

Dit noem ik zelfs geen lichtpuntje maar een lichtpunt: we hebben het onderdeel Sparen op onze website volledig vernieuwd! Vorige week is de nieuwe versie online gekomen en we zijn er trots op... Misschien valt het jou niet eens op, maar de vergelijkers zijn veel mooier vormgegeven en we geven veel meer informatie dan voorheen. 

Sparen vergelijkers 8 december 2021

Neem een kijkje!

Naast de informatie over spaarrekeningen, deposito's en spaarbanken kun je nu bij Sparen op HomeFinance ook helder (dat hoop ik tenminste) antwoord vinden op heel wat vragen over sparen. Als voorbeeld laat ik je even de vragen zien die we beantwoorden over risico's, garantie en veiligheid bij sparen:

Vragen over Sparen met garantie

Benieuwd naar de antwoorden?

Zoals gezegd: wij zijn er trots op, een hele fijne modernisering van het onderwerp Sparen op onze website. Hopelijk vind jij er wat je zoekt over sparen en zo niet... laat het ons weten! We vullen de informatie altijd graag aan met nieuwe vragen en antwoorden.

Minder puntje: LeasePlan Bank niet meer te openen

Heel misschien valt het je op in de vergelijking: er is een bank verdwenen uit de lijst met hoogste rentes. Sterker nog: het was de bank met de hoogste spaarrente van Nederlandse bodem! LeasePlan Bank vergoedt met 0,05% nog steeds meer rente dan elke andere Nederlandse bank, alleen kun je er al een tijdje geen spaarrekening meer openen. Daar zeggen ze zelf dit over:

LeasePlan Bank - tijdelijke klantenstop

We hoopten dat dit maar kort zou duren maar dat blijkt niet het geval... dus hebben we besloten de rekening maar even uit de vergelijking te halen. Het is immers niet handig als jij denkt: die spaarrekening wil ik wel openen - om er vervolgens achter te komen dat het helemaal niet kan.

Zorgen over spaargeld bij LeasePlan Bank?

Heb je al een spaarrekening bij LeasePlan Bank, dan is er dus niets aan de hand. Die loopt gewoon door en je krijgt dus die 'toprente' van 0,05% op je spaargeld. Ik heb ook niet de indruk dat jij je zorgen hoeft te maken over het geld dat je daar hebt staan - ze hebben gewoon genoeg geld binnengehaald voorlopig. 

Hoogste rente in Nederland: 0,02%

Met het verdwijnen van LeasePlan Bank uit de vergelijking is de schokkende waarheid dat de hoogste rente die je op dit moment kunt krijgen op spaargeld in Nederland uitkomt op... 0,02%. De twee van oorsprong Turkse banken Anadolu Bank en DHB Bank staan daarmee net boven de enorme lijst aan banken die niet verder komen dan 0,01% - of zelfs 0,00% aan spaarrente.

Tot 15x zoveel rente in het buitenland

Voor meer dan 0,02% moet je in het buitenland zijn, van 0,15% in Duitsland, via 0,16% of 0,17% in Zweden, 0,20% in Spanje en 0,25% in Frankrijk tot de maximale 0,30% in Estland. Het is natuurlijk nog steeds bijna niets, maar 0,30% is wél 15x zoveel als 0,02%...

Wil je nieuws over hogere spaarrentes niet missen?

Zorg dan dat je onze Update Sparen krijgt!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.