Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaargeld LeasePlan Bank ook naar Frankrijk?

Leaseclub gaat fuseren met Franse bankdochter

Leaseclub gaat fuseren met Franse bankdochter

Elke werkdag scan ik in de vroege ochtend de koppen op de geld/economie pagina’s van verschillende nieuwswebsites. Daar haal ik meestal de inspiratie voor deze blogartikelen vandaan.

LeasePlan Bank fuseert met Franse leaseclub ALD

Vandaag viel mijn oog op de kop ‘LeasePlan voor bijna € 5 miljard naar ALD’ op Telegraaf.nl. Mijn gedachten gingen daarbij niet naar het bedrag van 5 miljard euro, maar naar LeasePlan Bank: de spaarbank die al een hele tijd relatief aardige spaarrentes vergoedt.

Tijdelijke klantenpauze bij LeasePlan Bank

Waar gaat fusiebedrijf naartoe?

Als LeasePlan samengaat met de Franse leaseclub ALD (de fusie moet nog goedgekeurd worden), wat zou dat dan betekenen voor de spaarders met geld bij LeasePlan Bank? Wordt het fusiebedrijf Nederlands of Frans? En als het bedrijf in Frankrijk huist, blijft de bank dan wel Nederlands of gaat die mee naar het zuiden?

Gaat LeasePlan Bank naar Frankrijk?

Dat vind ik – ja, ik heb een spaarrekening bij LeasePlan Bank – een interessante vraag. Helemaal omdat ik óók een rekening heb bij Renault Bank en dus al wat geld in Frankrijk heb staan. Misschien moet ik dan maar gaan emigreren … nou nee, mijn Frans is niet zo best…

Frankrijk - Parijs

Tijdelijke klantenstop in ander licht

Wie nog geen rekening heeft bij LeasePlan Bank hoeft hier verder niet over na te denken. Je kunt er immers al een tijdje geen nieuwe rekening meer openen. Die tijdelijke klantenpauze werd op 5 oktober ingesteld met als reden dat er genoeg geld was aangetrokken voor de financieringsbehoefte van LeasePlan. Ze hadden gewoon geen geld meer nodig.

ALD: dochter van Franse bank Société Générale

Dat er gesproken werd over een fusie met ALD was langs me heen gegaan. Als ik nu naar de mededeling over de tijdelijke klantenpauze kijk denk ik: dat heeft misschien ook wel met de fusieplannen te maken? Ik zie dat de moedermaatschappij van ALD Automotive een Franse bank is: Société Générale.

Beursgenoteerd in Parijs

ALD heeft ook al een tak in Nederland (ALD Automotive Nederland) – en is bovendien sinds afgelopen juni genoteerd op de beurs in Parijs. Dat is ook een manier om kapitaal te vergaren natuurlijk. Dan hebben ze ons spaargeld misschien helemaal niet nodig?

Gaat LeasePlan Bank stoppen?

Wat ook nog een mogelijkheid is: dat LeasePlan haar bankactiviteiten gaat stopzetten. Zou kunnen toch? Ze hebben de bank om de lease-activiteiten te financieren, maar met de fusie is die financieringsbron misschien niet meer nodig… ik heb natuurlijk geen idee, heb niet zitten wroeten in cijfers ofzo. Weet niets over de kapitaalverhoudingen tussen de twee bedrijven en het deel van LeasePlan dat met geld van spaarders wordt gefinancierd. Het komt gewoon in me op als een pad dat ook gekozen kan worden.

Spaargeld verhuizen… maar waar naartoe?

In dat geval moeten klanten van LeasePlan Bank op zoek naar een nieuwe plek om hun spaargeld te stallen. Zoals de klanten van Moneyou en Aegon Bank dat afgelopen jaar ook moesten. En het is nou niet alsof je in Nederland nog een interessante spaarrekening kunt vinden… de huidige rente voor bestaande LeasePlan Bank klanten is een toprente in ons land: 0,05%. Voor een nieuwe rekening kom je op Nederlandse bodem niet verder dan 0,02% – bij Anadolu Bank.

Hoogste spaarrentes 6 januari 2022

Actuele spaarrentes

Blijft schrikbarend toch – dat de eerste 6 banken in de vergelijking van spaarrekeningen met de hoogste rente allemaal in het buitenland zitten?

Dus wat áls LeasePlan Bank ermee zou stoppen? Wat ga je dan doen met he spaargeld dat je daar hebt staan? Zet je het dan maar op een spaarrekening bij de bank waar jij je betaalrekening hebt en accepteer je het feit dat je geen rente krijgt, of kies je voor een bank in het buitenland? Estland, Frankrijk, Spanje, Zweden of Duitsland… je hebt in ieder geval ruime keuze. 

Zullen we je op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen?

Handig in je mail: elke maand een Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek