Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 17 juni 2022, 10:41 - Anneke Ranzato-Versloot
#hypotheek #algemene rentes #inflatie #belasting

Rentes en inflatie... ik raak er niet over uitgeschreven! Dat is ook niet gek: de wereld staat op z'n kop, ook op economisch gebied.

Gekkenhuis in de economie

Eerder deze week vertelde ik in m'n blog OMG - wat gebeurt er met de rente? al uitgebreid over hoe al die macro-economische onderwerpen - kapitaalmarktrente, inflatie, geldmarktrente - opeens mijn interesse hebben. Dat is bijzonder, omdat ik tot een paar maanden geleden bij voorkeur alleen maar keek naar de consumentenrentes voor hypotheken, sparen en lenen.

Rentes en inflatie overzichtelijk in beeld

Inmiddels gaat de ontwikkeling van de rentes zó snel dat het als een soort van spannend voelt om te weten wat de kapitaalmarktrente en de Euribor een dag eerder hebben 'gedaan'. Daarom ben ik persoonlijk heel blij met de nieuwste update van onze website, die is gisteren online gegaan.

Vanaf nu geven we je op een veel overzichtelijker manier inzicht in de ontwikkeling van de algemene rentes en de inflatie. Kijk hoe mooi:

Marktrentes en inflatie cijfers op HomeFinance.nl

In deze lijsten zullen staan heel wat percentages die je misschien niets zeggen of interesseren - dat geldt tenminste voor mij. Maar er staan er een paar bij die de laatste tijd wél mijn bijzondere interesse hebben, omdat er heel veel gebeurt op dat gebied:

Die - en nog veel meer cijfers - kun je nu dus in één oogopslag zien. En wil je meer weten - dan is het heel eenvoudig doorklikken naar uitgebreide informatie, tabellen én handige grafieken.

Handige grafieken

Op de overzichtspagina onderaan vind je bovendien een handige grafiek waarin de belangrijkste cijfers gecombineerd worden. Je kunt daarin zelf aangeven voor welke periode je de ontwikkelingen wilt bekijken, ik vind 't echt super. Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Marktrentes en inflatie grafiek - HomeFinance.nl

Ook op elke pagina met één van de onderwerpen vind je die grafieken, zodat je heel makkelijk een beeld krijgt van de ontwikkelingen. Cool toch? 

Spectaculaire ontwikkelingen

Dan nog even over de laatste cijfers, want die zijn wéér spectaculair. De kapitaalmarktrente ligt inmiddels bóven de 2% en de 12-maands Euribor is door de 1% grens heengegaan. Het is duidelijk onrustig op de financiële markten, dat merk je aan alles. Kijk maar eens naar de enorme hausse aan verhogingen van de hypotheekrente! Als de kapitaalmarktrente blijft stijgen is te verwachten dat dit niet de laatste renteverhogingen voor hypotheken zijn... 

Actuele hypotheekrente

Ontwikkeling van de rente in beeld houden?

Meld je aan voor onze Updates!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.