Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaaroorlog: hoogste rente nog eens omhoog

Spaarrente-strijd tussen Renault Bank en Bigbank

Spaarrente-strijd tussen Renault Bank en Bigbank

Opeens gebeuren er interessante dingen rondom sparen. En nu niet alleen bij de deposito’s: ook voor vrij opvraagbaar sparen gaan de rentes omhoog. En niet een klein beetje!

Renteverhoging ECB als startsein

Vorige week donderdag verhoogde de Europese Centrale Bank (ECB) de rente met 0,5%. Dat leek het startsein voor Renault Bank om te komen met een renteverhoging op de vrij opvraagbare spaarrekening: klanten kregen al donderdagmiddag het bericht dat de spaarrente bij de Franse bank per vrijdag 12.00 uur omhoog zou gaan van 0,35% naar 0,50%. 

Hogere spaarrente Renault Bank groot nieuws

Wij vonden het groot nieuws, hebben het vrijdagochtend direct gemeld en zelfs een Spaar Alert-mail verzonden naar iedereen die ingeschreven staat voor onze Update Sparen. Zo’n update sturen we normaal gesproken alleen op de 1e van de maand, maar we vonden dat dit niet kon wachten.

Krijg jij onze Update Sparen al?

Meteen even regelen!

Nu aanmelden

Bigbank deed toch mee

In een blog op VanSpaarbankVeranderen.nl schreef ik niet direct te verwachten dat andere banken zouden volgen. Maar wat schetste mijn verbazing: zaterdagochtend kwam Bigbank met de mededeling dat de rente omhoog ging: ook van 0,35% naar 0,50%. De bank uit Estland wil dus wel degelijk serieus concurreren met Renault Bank – interessant!

Bigbank uit Estland

Nederlandse banken niet

Onze Nederlandse banken doen alleen niet mee… na Renault Bank en Bigbank volgen de Zweedse partijen Klarna (0,25% sinds de ECB-donderdag) en Nordax Bank (0,23%). Het eerste Nederlandse vlaggetje in de vergelijking is wel van een andere bank dan voorheen: daar staat nu Centraal Beheer met 0,06% rente. Daarna volgen er drie met 0,05%: LeasePlan Bank, NIBC Direct en DHB – daar staat de Duitse Lloyds Bank ook nog tussen met dezelfde rente.

Renault Bank slaat terug

Terug naar Renault Bank. De Fransen besloten kennelijk om zich niet op de kop te laten zitten door Bigbank – gisteren verhoogden ze nog maar eens het rentepercentage. De nieuwe toprente in de vergelijking van vrij opvraagbaar sparen is daarmee terechtgekomen op 0,65%. Een week geleden stond die nog op 0,35%… bijna een verdubbeling dus, in een week tijd. En nog meer in een maand, want tot 27 juni was de rente bij Renault Bank nog 0,25%!

Renault Bank uit Frankrijk

Rekening openen

Wat gaat Bigbank nu doen?

Ik ben benieuwd wat Bigbank nu doet. Zullen ze nog eens meegaan en de rente voor Nederlandse spaarders ook verhogen naar 0,65%? Of laten ze het er voor nu bij zitten? Dan is de kans denk ik best groot dat er spaargeld gaat wegvloeien naar Frankrijk.

Vlag van Frankrijk

Hoogste spaarrente nodig om geld aan te trekken

Immers: als je spaargeld bij Bigbank hebt staan zit je daar voor de rente. Niet omdat je nou zo trouw bent aan die bank, je hebt er verder geen band mee. Dus als je ruim meer rente kunt krijgen bij Renault Bank in Frankrijk… dan gaat het er eigenlijk alleen om of je voldoende vertrouwen hebt in het Franse depositogarantiestelsel.

Buitenlandse bank moet hoogste rente bieden

Gaat Bigbank wél nog eens omhoog, wat doet Renault Bank dan? Gaan ze dan nog eens de rente verhogen? Kennelijk willen ze graag bovenaan staan met de hoogste spaarrente. Spaargeld aantrekken uit de Nederlandse markt lukt voor een bank uit een ander land alleen als ze de beste rente bieden. 

Wat is nu de hoogste rente?

Heuse spaaroorlog

Als Bigbank óók per se bovenaan wil staan in de spaarvergelijking kan dat leiden tot een heuse spaaroorlog. Dat kan interessant worden voor de Nederlandse spaarder. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat, we houden je natuurlijk op de hoogte!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek