Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 22 maart 2023, 08:33 - Jorrit Drenth
#beleggen #sparen

Wij speuren iedere dag voor jou naar de hoogste spaarrentes. In deze spaaralert behandelen we een op het oog érg interessante rekening: Freedom24 betaalt namelijk dagelijks rente op je spaartegoed uit. De rekening van Freedom24 vinden wij niet een echte spaarrekening: verderop in dit artikel daarover meer. 

De rente op deze rekening is 2,5% per jaar. Omdat de rente dagelijks uitgekeerd wordt, krijg je rente-op-rente, waardoor de effectieve rente per jaar zelfs nog hoger is. 

Bekijk de rekening van Freedom24

Omdat dit de hoogste rente tot nu toe is op een vrij opneembare rekening, gaan we graag dieper op deze rekening in. Ik heb voor jou alle voor- en nadelen van deze rekening uitgezocht. Zo ben je goed en objectief geïnformeerd. Zelf heb ik € 25.000 gestort bij Freedom24 om te kijken hoe het openen van de rekening ging. Op het eerste gezicht gaat dit érg eenvoudig en snel!

Ons onderzoek

D-rekening bij CitiBank

De rekening van Freedom24 is een "D-rekening" zoals zij dat noemen. De eerste storting (die minimaal € 150 moet zijn) gaat naar CitiBank, de op 2 na grootste bank van Amerika.

Freedom24

Let op: kies bij het overmaken wel voor een bankoverschrijving. Stort je met je betaalpas (creditcard) geld op je rekening, dan betaal je commissiekosten.

Altijd vrij opneembaar, géén kosten

Freedom24 betaalt iedere dag je rente uit. Dat telt snel op. Want de rente wordt bijgeschreven op je rekening, waardoor deze óók weer rentedragend wordt. 

Uniek, want dit hebben we tot nu toe nog niet gezien.

Open de rekening bij Freedom24

Freedom24 is een beleggingsapp, maar je hoeft niet te beleggen

Zoals steeds meer alternatieve spaarvormen, is Freedom24 ook een beleggingsapp. We zien dit bijvoorbeeld ook bij Trade Republic (2,0% rente) en Scalable Capital (2,3% rente, wel kosten).

Het mooie is dat je niet hoeft te beleggen. Je kunt je spaargeld gewoon aanhouden op de aparte geldrekening, zodat je rente ontvangt.

De rekening laat ook dollars zien

Toen ik mijn tegoed had gestort, kreeg ik ook mijn saldo in dollars te zien. Daarmee kwam direct een belangrijke vraag: loop ik een valutarisico? Immers, als ik mijn geld in euro's stort en het wordt omgezet in dollars, dan zou ik een valutarisico lopen. 

Navraag bij Freedom24 leerde mij dat dit niet het geval is. Als ik geld stort in euro's, dan wordt dit ook in euro's op mijn D-rekening gezet. Kortom: geen valutarisico.

Gratis deze rekening openen

Europese bescherming van uw geld

Omdat Freedom24 een beleggingsapp is, is er een ander garantiestelsel van toepassing dan het "gewone" depositogarantiestelsel. 

Je tegoed tot € 20.000 is verzekerd door het Europese "Investor Compensation Fund". De voorwaarden van deze verzekering lezen wij hier (Engels) bij Freedom24 en hier op de website van de Europese Unie.

Het spreiden van je spaargeld is dus altijd slim. Zeker wanneer je het kunt spreiden over kosteloze (spaar)rekeningen waarop je rente ontvangt.

Freedom24

Hoogste spaarrentes

De rekening van Freedom24 vergoedt 'gewoon' rente, net als de spaarrekeningen in onze vergelijking van hoogste rentes. We gaan de rekening niet in deze vergelijking opnemen omdat hiervoor niet dezelfde spaargarantie geldt (zie boven).

Best renderende mogelijkheden voor uw spaargeld

Toch is het interessant om de best-renderende mogelijkheden voor uw spaargeld op een rij te zetten. Dit is op dit moment de top 5 die via HomeFinance aan te vragen is:

  Rente Kosten  
Freedom24 2,50% € 0,= Beleggingsapp
Scalable Capital 2,30% € 4,99 p/m Beleggingsapp
bunq 2,01% € 0,= Spaarrekening
Trade Republic 2,00% € 0,= Beleggingsapp
Renault Bank (via Raisin) 1,75% € 0,= Spaarrekening

Tot slot

Wij hebben deze review met zorg samengesteld. Eigen onderzoek en een gezond verstand blijft natuurlijk altijd het belangrijkste. Als u deze rekening opent ontvangen wij een vergoeding van Freedom24. Wij zijn hier graag transparant in, zodat u ziet waar wij ons geld mee verdienen.

Update 24-03-2023 : Géén verbintenissen met Rusland

Via e-mail en in de reacties op dit blogbericht kregen wij de vraag of Freedom24 connecties heeft met Rusland. 

Er zijn geen verbintenissen meer met Rusland. De activiteiten in Rusland zijn in februari 2023 afgestoten. Het volledige persbericht kun je hier lezen.

Jorrit Drenth
Jorrit Drenth Mede-eigenaar

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.