Search
Close this search box.

Review Freedom24: interessante spaarrente voor spaargeld

2,5% rente per jaar 📈 - dagelijkse uitbetaling en vrij opneembaar

2,5% rente per jaar 📈 – dagelijkse uitbetaling en vrij opneembaar

Wij speuren iedere dag voor jou naar de hoogste spaarrentes. In deze spaaralert behandelen we een op het oog érg interessante rekening: Freedom24 betaalt namelijk dagelijks rente op je spaartegoed uit. De rekening van Freedom24 vinden wij niet een echte spaarrekening: verderop in dit artikel daarover meer. 

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

De rente op deze rekening is 2,5% per jaar. Omdat de rente dagelijks uitgekeerd wordt, krijg je rente-op-rente, waardoor de effectieve rente per jaar zelfs nog hoger is. 

Bekijk de rekening van Freedom24

Omdat dit de hoogste rente tot nu toe is op een vrij opneembare rekening, gaan we graag dieper op deze rekening in. Ik heb voor jou alle voor- en nadelen van deze rekening uitgezocht. Zo ben je goed en objectief geïnformeerd. Zelf heb ik € 25.000 gestort bij Freedom24 om te kijken hoe het openen van de rekening ging. Op het eerste gezicht gaat dit érg eenvoudig en snel!

Ons onderzoek

D-rekening bij CitiBank

De rekening van Freedom24 is een “D-rekening” zoals zij dat noemen. De eerste storting (die minimaal € 150 moet zijn) gaat naar CitiBank, de op 2 na grootste bank van Amerika.

Freedom24

Let op: kies bij het overmaken wel voor een bankoverschrijving. Stort je met je betaalpas (creditcard) geld op je rekening, dan betaal je commissiekosten.

Altijd vrij opneembaar, géén kosten

Freedom24 betaalt iedere dag je rente uit. Dat telt snel op. Want de rente wordt bijgeschreven op je rekening, waardoor deze óók weer rentedragend wordt. 

Uniek, want dit hebben we tot nu toe nog niet gezien.

Open de rekening bij Freedom24

Freedom24 is een beleggingsapp, maar je hoeft niet te beleggen

Zoals steeds meer alternatieve spaarvormen, is Freedom24 ook een beleggingsapp. We zien dit bijvoorbeeld ook bij Trade Republic (2,0% rente) en Scalable Capital (2,3% rente, wel kosten).

Het mooie is dat je niet hoeft te beleggen. Je kunt je spaargeld gewoon aanhouden op de aparte geldrekening, zodat je rente ontvangt.

De rekening laat ook dollars zien

Toen ik mijn tegoed had gestort, kreeg ik ook mijn saldo in dollars te zien. Daarmee kwam direct een belangrijke vraag: loop ik een valutarisico? Immers, als ik mijn geld in euro’s stort en het wordt omgezet in dollars, dan zou ik een valutarisico lopen. 

Navraag bij Freedom24 leerde mij dat dit niet het geval is. Als ik geld stort in euro’s, dan wordt dit ook in euro’s op mijn D-rekening gezet. Kortom: geen valutarisico.

Gratis deze rekening openen

Europese bescherming van uw geld

Omdat Freedom24 een beleggingsapp is, is er een ander garantiestelsel van toepassing dan het “gewone” depositogarantiestelsel. 

Je tegoed tot € 20.000 is verzekerd door het Europese “Investor Compensation Fund”. De voorwaarden van deze verzekering lezen wij hier (Engels) bij Freedom24 en hier op de website van de Europese Unie.

Het spreiden van je spaargeld is dus altijd slim. Zeker wanneer je het kunt spreiden over kosteloze (spaar)rekeningen waarop je rente ontvangt.

Freedom24

Hoogste spaarrentes

De rekening van Freedom24 vergoedt ‘gewoon’ rente, net als de spaarrekeningen in onze vergelijking van hoogste rentes. We gaan de rekening niet in deze vergelijking opnemen omdat hiervoor niet dezelfde spaargarantie geldt (zie boven).

Best renderende mogelijkheden voor uw spaargeld

Toch is het interessant om de best-renderende mogelijkheden voor uw spaargeld op een rij te zetten. Dit is op dit moment de top 5 die via HomeFinance aan te vragen is:

  Rente Kosten  
Freedom24 2,50% € 0,= Beleggingsapp
Scalable Capital 2,30% € 4,99 p/m Beleggingsapp
bunq 2,01% € 0,= Spaarrekening
Trade Republic 2,00% € 0,= Beleggingsapp
Renault Bank (via Raisin) 1,75% € 0,= Spaarrekening

Tot slot

Wij hebben deze review met zorg samengesteld. Eigen onderzoek en een gezond verstand blijft natuurlijk altijd het belangrijkste. Als u deze rekening opent ontvangen wij een vergoeding van Freedom24. Wij zijn hier graag transparant in, zodat u ziet waar wij ons geld mee verdienen.

Update 24-03-2023 : Géén verbintenissen met Rusland

Via e-mail en in de reacties op dit blogbericht kregen wij de vraag of Freedom24 connecties heeft met Rusland. 

Er zijn geen verbintenissen meer met Rusland. De activiteiten in Rusland zijn in februari 2023 afgestoten. Het volledige persbericht kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

 1. Reactie op: Alex van woensdag maart 22, 2023 10:50
  Goedemorgen Alex,

  Volgens mij spreken wij nergens over een spaarrekening, maar over een rekening of D-rekening. Ook worden de verschillen goed uitgelegd volgens mij.

 2. Reactie op: Dick van zaterdag maart 25, 2023 12:27
  Dag Dick,

  Je hebt helemaal gelijk. Dit is een fout geweest van mij. Ik had de doorrekening in Excel gedaan, maar vergeten om de decimaalplaatsing goed te zetten. De berekening werd dus afgerond en daardoor kwam er een verkeerd beeld naar voren. Ik ga het direct aanpassen in de uitingen, dankjewel voor je scherpte!

 3. Reactie op: DJ van zaterdag maart 25, 2023 16:45
  Hoi DJ,

  dank voor je reactie.

  Practice what you preach. Als we ergens over communiceren, dan moet je er zelf ook vertrouwen in hebben toch?

 4. Reactie op: Frank van woensdag maart 22, 2023 08:51
  En nog een vraag, waarom staat de D-rekening niet in het overzicht van spaarrekeningen? Maar dat kan ik dan ook vragen van Scalable Capital.

 5. Reactie op: Marie-Thérèse van dinsdag april 4, 2023 10:50
  Goedemiddag Marie-Thérèse,

  Wat goed dat je dit opmerkt. Deze was mij ook nog niet bekend. Ik heb deze vraag direct uitgezet bij Freedom24. Ik kreeg de volgende reactie:

  “Well, this is true, the commission is 7 EUR or 7 USD depending on the base currency of the account, but the advantage is that the fee is fixed and does not depend on the sums withdrawn.”

  Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden. We gaan deze ook duidelijker benoemen in de review van het Freedom24 product. We zetten hierover maandag een nieuwe blog neer met álle ins- en outs van het product duidelijk benoemd.

  Dank voor jullie oplettendheid!

 6. Reactie op: Cor van Knippenberg van donderdag april 6, 2023 08:23
  Dag Cor,

  dank voor je opmerkzaamheid. Inderdaad belangrijk om deze mee te nemen in je overwegingen. Maandag zetten we een nieuw blogartikel online, waarin we duidelijk alle voor- en nadelen van Freedom24 gaan bespreken. Fijn weekend!

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek