Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 18 april 2023, 11:19 - Jorrit Drenth
#sparen

Het klinkt als een té mooi verhaal om waar te zijn, maar toch is het zo: Apple biedt haar Amerikaanse gebruikers van haar creditcard (de Apple Card) de mogelijkheid om ook een spaarrekening te openen. Deze spaarrekening heeft een rente van 4,15%. Dit rentepercentage is vele malen hoger dan de hoogste spaarrente die in Nederland te krijgen is: vooralsnog heeft Freedom24 in Nederland de hoogste spaarrente op haar D-Rekening met 2,5% rente. Het saldo op deze rekening is gegarandeerd tot een maximum van 20.000 euro onder Europese regelgeving. Wil je in Nederland een "gewone" spaarrekening met de hoogste rente, dan is de rekening van Bunq met 2,01% het beste alternatief.

Bekijk alle spaarrekeningen

De spaarrekening van Apple

Apple biedt deze spaarrekening aan in samenwerking met Goldman Sachs. Vooralsnog is deze spaarrekening dus alleen voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar. De Apple Card is wel in Nederland beschikbaar, maar helaas dus niet in combinatie met deze spaarrekening.

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor de Amerikaanse gebruikers van de Apple spaarrekening. Zo is de limiet op de rekening gesteld op 250.000 dollar. Geld van de spaarrekening opnemen kan door dit over te boeken naar de Apple Cash-kaart of naar een alternatieve betaalrekening. De spaarrekening heeft dus wel aardig wat flexibiliteit.

Apple steeds actiever in de financiële wereld

De afgelopen jaren is Apple druk bezig om voet aan de grond te krijgen in de financiële wereld. Wij verwachten dan de komen de jaren ook meer van dit soort ontwikkelingen, waarbij de grote techbedrijven hun aanbod aan hun klanten willen uitbreiden. Financiële producten zijn dan een logische stap. Voor jou als consument kan dit positief uitpakken, zoals de hoge spaarrente van Apple in Amerika laat zien.

Jorrit Drenth
Jorrit Drenth Mede-eigenaar

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.